Închide

Nelu Tătaru, despre cozile zilnice de la Institutul Oncologic din Cluj: Problema este la management

Sănătate by Actual de Cluj - iun. 11, 2020 0 298

Situaţia de la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, unde sute de pacienţi veniți din toată țara aşteaptă zilnic la cozi interminabile pentru a fi trataţi, este „o problemă de management al unităţii”, a declarat, miercuri seară, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat de hotnews.ro.

„Sesizări sunt, am avut nişte discuţii, problema este la management la aceste unităţi sanitare în care, considerentele pe care le repetam şi acum două sau trei săptămâni, orice pacient vine cu o programare. Dacă toţi pacienţii sunt chemaţi la prima oră, săracii nu au decât să-şi aştepte rândul. Atunci, respectarea oricăror reguli nu mai este o prioritate, în condiţiile în care îşi aşteaptă rândul la un medic”, a afirmat Tătaru, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a spus că astfel de probleme au fost şi la alte spitale, precum Floreasca sau Universitar, unde cozile au dispărut după ce el a fost să verifice situația și în urma discuțiilor pe care le-a avut.

„Eu cred că acel management, acel corp medical trebuie să înţeleagă că avem o programare, avem o zi în care să chemăm acel om, o oră care să îi fie dedicată lui”, a arătat Tătaru.

Întrebat ce ar fi făcut în calitate de ministru cu privire la situaţia de la Cluj dacă România era încă în starea de urgenţă, Tătaru a răspuns: „Un corp de control şi o evaluare”.

Citește și:

Coadă de sute de persoane la Institutul Oncologic. „Vin aproape 2000 de pacienți pe săptămână, iar triajul durează. Toată lumea e testată”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu