Închide

Coadă de sute de persoane la Institutul Oncologic. „Vin aproape 2000 de pacienți pe săptămână, iar triajul durează. Toată lumea e testată”

ActualitateSănătateTop News by Actual de Cluj - iun. 10, 2020 0 341

S-au redeschis secțiile în Institutul de Oncologie Ion Chiricuță din Cluj, iar azi s-a stat la coadă din nou. Sute de pacienți bolnavi de cancer au stat unul lângă celălalt.

Autoritățile spun că situația nu se poate schimba întrucât „nu există spațiu, iar triajul durează.”

Sute de bolnavi de cancer au stat în fața Institutului de Oncologie Ion Chiricuță din Cluj. Motivul? Oamenii vin din nou la spital după două luni și jumătate în care n-au avut acces, fiindcă în starea de urgență s-au redus serviciile medicale la maximum.

Acum, sute de bolnavi de cancer au luat cu asalt Institutul de Oncologie Ion Chiricuță.

„Vin din toată țara pacienți, săptămâna trecută au fost peste 1800, acum iar sunt cozi, triajul durează. Din păcate nu se poate face nimic în acest moment. Toți cei care vin pentru internare sunt testați pentru Covid-19, iar testele durează, deși s-a mai scurtat timpul. Este un triaj care trebuie respectat și spațiu nu există. Degeaba sunt programați oamenii să vină la o anumită oră. Ei vin de peste tot, când ajung, vin și la spital. Nu este o soluție convenabilă în acest moment. Vom vedea ce se va putea face, dar nu există fizic spațiu pentru a nu se forma cozi. Sunt foarte mulți oameni cu afecțiuni grave, iar ei vin la Cluj fiindcă așa știu, că aici beneficiază de cel mai bun tratament. Sunt din toată țara. Nu pot fi refuzați”, a anunțat prefectul Mircea Abrudean.

„Săptămâna trecută au fost depistate două persoane care au venit din Rădăuți. Ulterior au mai fost depistate pozitiv 4 cadre medicale (1 rezident, 2 asistenți și 1 infirmiera), internați la SCBI. Se testează săptămânal personalul medical”, a adăugat el.

Într-o filmare publicată de site-ul infocluj.eu  se poate observa coada formată din pacienții cu afecțiuni oncologice.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu