Închide

Mutări surprinzătoare făcute de „U” Cluj

Sport iun. 27, 2019 0 274

Șepcile roșii” vor debuta în ediția 2019-2020 a ligii secunde, programată să înceapă pe 3 august, cu o serie de nume noi la nivelul staff-ului tehnic, anunță site-ul oficial al clubului.

Astfel, Universitatea a ajuns la o înțelegere cu experimentatul preparator fizic italian Riccardo Proietti (49 de ani, foto al doilea de la stânga la dreapta), cel care în stagiunea 2007-2008 a făcut parte din staff-ul tehnic al celor de la Bayern München, încoronându-se campion al Bundesligii sub conducerea antrenorului Ottmar Hitzfeld. Grasshopper Zurich, Pescara și Empoli sunt câteva dintre formațiile care completează CV-ul italianului, care vine de la Gaz Metan Mediaș, dar în prezent colaborează și cu selecționata Israelului.

“Am fost sunat de Octavian (Moraru, noul team manager al Universității, n.n) să vin la Cluj, am cerut timp de gândire, pentru că am avut o experiență în România și acum am vrut să fiu convins de proiect. Când am văzut ce se dorește, ce infrastructură și ce suporteri sunt, am luat decizia să vin. În ziua în care am ajuns, m-am convins că alegerea este bună. Am cunocut oameni corecți, cu pasiune și cu viziune. Este un proiect frumos, provocator și împreună cu antrenorul, cu toți colegii, cu cei din conducere și cu suporterii, sunt convins că ne vom atinge obiectivul. Am rămas foarte plăcut surprins de acest oraș, de condițiile de pregătire pe care le are echipa și îmi doresc să ajut cu tot ce se poate acest club, deoarece nu are cum să joace în Liga a II-a. Trebuie să se bată în foarte scurt timp pentru competiții europene”, a anunțat Proietti, care a semnat un angajament valabil pentru următorii doi ani. 

Riccardo Proietti a absolvit Masterul în Educație Fizică la Universitatea din Florența în 1995 și este un profesionist certificat în Strength & Conditioning din partea Federației Italiene de Fotbal. 

De asemenea, din staff-ul lui Cristi Dulca vor face parte Octavian Moraru, noul team manager al echipei (primul din stânga), dar și Alexandru Buza, specialist în medicină sportivă și nutriție. Din staff-ul tehnic va mai face parte Mircea Cojocaru, omul care a revenit la Universitatea încă din 2016, în Liga a IV-a, dar și Lucian Turcu, fost jucător la Universitatea. 

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu