Închide

„U” Cluj se dezintegrează: Doi veterani renunță după ratarea promovării. Peste 10 jucători pleacă de la echipă

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 25, 2019 5 3309

Universitatea a pierdut promovarea în Liga 1 și o ia de la capăt cu un nou antrenor – Cristi Dulca – și cu multe schimbări în lot. Doi dintre veteranii formației clujene se retrag oficial: Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu.

Pe lângă ei, Universitatea își pierde portarul titular, pe Dur-Bozoancă, care se întoarce la Viitorul, de unde a fost împrumutat. Laszlo Sepsi se desparte, la rândul său de Universitatea, la fel ca Mircea Axente, atacantul adus cu mult tam-tam de la Dinamo și care a fost unul dintre cei mai slabi oameni ai Universității Cluj în 2019. Mai pleacă de la Universitatea Kofi Twumasi, titular în prima parte a campionatului, Ionuț Ursu, un alt jucător adus în ultimele luni, Doru Dumitrescu și Tiberiu Căpușă, ambii de la Viitorul. Andrei Cordoș este de asemenea la un pas de despărțirea de Universitatea Cluj, fundașul central având oferte din altă parte.

Sebastian Chitoșcă, fotbalistul transferat pentru Liga 1  în iarnă dorește să plece la rândul său de la echipă.

Vestea bună pentru „șepcile roșii” este că Dorin Goga e dispus să continue încă un an, cel puțin, la fel ca și George Florescu. Ambii mai au contract cu Universitatea.

Schimbări și la nivel administrativ

Aurelian Băbuțan, directorul sportiv al clujenilor va pleca de la echipă. Călin Albuț, antrenorul cu portarii, va pleca la rândul său. Băbuțan și Albuț sunt doriți la Pandurii Târgu Jiu. Ioan Ovidiu Sabău e primul nume care s-a despărțit de Universitatea Cluj după ratarea promovării, fostul internțional asumându-și eșecul. În club au mai rămas Cosmin Irimieș ca vicepreședinte, prorector al Universității Babeș-Bolyai și Radu Constantea, consilier local PNL fără nici o specializare.

 

5 comentarii

  1. Cam exagerat titlul cu „destramă”. Majoritatea celor care pleacă nici nu au mai prins echipa de multă vreme. Sau dacă au intrat pe teren, a făcut figurație.

    Păi Giurgiu și Tavi era clar că nu mai puteau.
    Din restul care pleacă, doar Cordoș e o pierdere. Excepție Bozoancă; dar el era împrumutat, se știa că nu mai rămâne.

  2. Nu-i stres ca pleaca niciunul. Doar de Dur-Bozoanca imi pare rau. Ne trebuie neaprat un portar foarte bun.. Multumim lui Tavi si lui Gabi. In rest: drum bun si cale batuta. N-au facut absolut nimic la „U”. Mai mult au incurcat.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.