Închide

Modernizarea platoului Sălii Sporturilor costă aproape 13 milioane lei

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - aug. 03, 2021 1 542

Nord Conforest și Costin și Vlad Birou de Proiectare au început deja să lucreze la modernizarea Platoului  Sălii Sporturilor din Cluj. Primăria a semnat la finalul lunii iunie contractul de proiectare și execuție la valoarea de 12.998.021 lei. Anul acesta va fi dedicat proiectării, urmând ca șantierul să demareze în 2022. Termenul de contract este de 18 luni.

Platoul Sălii Sporturilor are 1,4 hectare și o capacitate de parcare în prezent de 340 de mașini. Zona urmează să se transforme radical. Peste 60 de parcări din cele 340 vor fi păstrate după reamenajarea și modernizarea pregătită de Primărie. Accesul se va face cu stâlpișori retractabili. Platoul actual din fața Sălii Sporturilor va fi ocupat de o piațetă care va putea fi folosită pentru târguri, evenimente sau chiar pentru un patinoar și un Târg de Crăciun. Se vor planta copaci, se vor amenaja trasee velo și un sistem de gradene spre Someș. Vor fi făcute stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru biciclete și trotinete electrice, vor fi montate bănci de granit, coșuri de gunoi noi sau rasteluri pentru biciclete.

Primăria a semnat  contractul “Servicii de proiectare Și execuție lucrari, inclusiv furnizare dotări, în vederea realizării obiectivului de investiții REVITALIZAREA CULOARULUI DE MOBILITATE NEMOTORIZATĂ AFERENT SOMEȘULUI, MODERNIZAREA ȘI EXTINDEREA INFRASTRUCTURII PIETONALE ȘI CICLISTICE PE MALURILE RÂULUI ZONA 3 – PLATOUL SĂLII SPORTURILOR” a fost semnat în 29 iunie cu asocierea Nord Conforest – Birou de Proiectare Costin și Vlad la valoarea de aproape 13 milioane lei.  Lucrările vor dura 18 luni.

Proiectul pentru transformarea malurilor Someșului după conceptul câștigător propus de spaniolii de la Practica (în colaborare cu Planwerk) în urma unui concurs de soluții a fost evaluat la 168 de milioane de lei, adică aproape 35 de milioane de euro. El este împărțit în trei: zona Parcului Rozelor – zona Garibaldi și cea a străzii Muzicescu, parcul Armătura și platoul Sălii Sporturilor. Deja Primăria a semnat contractul pentru modernizarea parcului Armătura tot cu Nord Conforest. Cealaltă licitație pentru malurile Someșului din zona zona Parcului Rozelor-strada Muzicescu până la podul Horea este în evaluare.  Primăria a semnat toate contractele de finanțare cu bani europeni din proiectul dedicat transformării malurilor Someșului.

Municipalitatea a cerut Ministerului Tineretului să preia în patrimoniu și Sala Sporturilor Horia Demian pe care vrea să o modernizeze și să o includă în infrastructura de evenimente a orașului alături de Sala Polivalentă.

Vezi și: Malurile Someşului, în varianta spaniolă: gradene, terase, mai multe spaţii publice, mai puţine maşini. Ce compromisuri au avut de făcut arhitecţii

Cum va arăta parcul Rozelor în 3 ani. Primăria vrea să demoleze gardul și să-l lege de Someș

Primăria lansează prima licitație din proiectul dedicat transformării malurilor Someșului

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare