Închide

Modă la Cluj? Acum gunoiul din Florești se aruncă în pădurea Făget

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 20, 2016 0 578

Râul Someșul Mic s-a umplut de gunoie în Cluj-Napoca vara aceasta, după ce cea mai mare comună din România, Floreștiul, a avut probleme legate de ridicarea și depozitarea gunoiului menajer. Acum, poliția primărie anunță că și gunoiul din construcții din localitatea vecină se depozitează ilegal în oraș, mai precis în zona drumului Sf Ioan din pădurea Făget aflată în intravilanul municipiului.

Floreștiul e de vină pentru gunoiul de pe Someș!

Săptămâna aceasta, polițiștii locali au depistat depozite clandestine de deșeuri pe marginea drumului Sf. Ioan, la limita sitului NATURA 2000 Făgetul Clujului /Valea Morii – o arie naturală protejată de interes comunitar.  „În urma indiciilor găsite la fața locului și a verificărilor efectuate cu privire la proveniența acestor deșeuri rezultate din anumite lucrări de întreținere și renovare (moloz, mobilier dezafectat, cutii metalice, ambalaje, deșeuri din plastic etc.) polițiștii locali au depistat persoana responsabilă pentru depozitarea acestor deşeuri, cu mențiunea faptului că au fost aduse de pe raza comunei Florești”, au informat reprezentanții primăriei.

În urma acțiunii polițiștilor locali, persoana care a depozitat ilegal deșeurilor din construcții (având inițialele F.L.L.) a primit o amendă de 2500 de lei și avertismentul că trebuie să respecte legea pe viitor în ceea ce privește gestionarea deșeurilor.

sursa foto: primariaclujnapoca.ro

sursa foto: primariaclujnapoca.ro

După acțiunea polițiștilor din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului zonele de pe marginea drumului Sf Ioan, afectate de aceste depozitări necontrolate, au fost salubrizate în totalitate, deșeurile fiind transportate la rampa de gunoi Pata-Rât.

„Poliția Locală recomandă și cu această ocazie persoanelor fizice și juridice să încheie contracte pentru ridicarea deșeurilor cu firmele autorizate și abilitate pentru această activitate de pe raza municipiului Cluj-Napoca, urmând ca acestea să fie depozitate numai în locurile special amenajate, cu respectarea legislației în vigoare”, au mai subliniat reprezentanții primăriei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu