Închide

Festival de dans în Cluj, în noiembrie – îl deschide o trupă din Israel, pe scena Operei Maghiare

ActualitateCulturăFestivalUncategorized by Actual de Cluj - oct. 20, 2016 0 275

Una dintre cele mai apreciate trupe de dans contemporan din Israel, Kamea Dance Company, va deschide oficial, în 7 noiembrie, cea de-a 3-a ediție a Festivalul Internațional de Dans Contemporan „STEPS”. Compania este prezentă în programul festivalului cu două spectacole, ambele prezentate pe scena Operei Maghiare din Cluj Napoca.  A treia ediție a STEPS se derulează la Cluj între 7 și 10 noiembrie.

Primul spectacol al trupei israeliene este ”Neverland”, ce va fi prezentat în Cluj Napoca în data de 7 noiembrie, începând cu ora 20:00. „Cei 12 dansatori ai Kamea Dance Company vor înfrunta scena cu o forță fizică impresionantă într-o poveste coregrafică situată într-o lume post-apocaliptică, în care distrugerea ia controlul asupra rațiunii, lumea veche nu mai există, iar lucrurile se întorc spre începuturi. Între războiul de supraviețuire și luptele pentru putere, într-o junglă umană plină de pericole și tentații, oamenii încearcă să găsească o nouă umanitate în spiritul omului și forța de a reconstrui”, descriu organizatorii.

Dansatorii Kamea Dance Company vor reveni pe scena Operei Maghiar în 8 noiembrie, începând cu ora 20, cu ”Galili & Ginz”, un spectacol cu două reprezentații, în coregrafia celebrilor Itzik Galili și Tamir Ginz. Primul spectacol, ”Things I Told Nobody/Lucruri pe care nu le-am spus nimănui” este bazat pe operele lui Mozart, Handel și Vivaldi, ce facilitează expresia abilităților tehnice împreună cu influența talentului și personalitatea dansatorilor. În cel de-al doilea spectacol al serii, ”Red Sky”, coregraful Ginz abordează lupta dintre națiuni în căutarea pământurilor și a identității, într-un loc în care demagogia și instigarea aprind dorințe instinctive.

Kamea Dance Company este formată, în prezent, din 12 dansatori, atât israelieni, cât și din alte țări. La ultimele audiții pentru noua stagiune s-au prezentat nu mai puțin de 2000 de dansatori din întreaga lume.

Cea de-a 3a ediție a STEPS este organizată de Asociaţia Steps în parteneriat cu Opera Maghiară din Cluj, cu sprijin de la bugetul public local.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare