Închide

Mitropolitul Andreicuț, externat din spital, vindecat de coronavirus. Managerul spitalului: ”e stabil, nu ridică probleme”

SănătateTop News by Mihai Prodan - oct. 12, 2020 0 630

Mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuț, infectat cu coronavirus, a fost externat după zece zile de spitalizare.

Andreicuț a fost internat la începutul acestei luni la spitalul de pneumoftiziologie după ce testul pe care l-a făcut pentru depistarea infecției cu noul coronavirus a fost pozitiv. ”A fost externat joi seara”, spune pentru actualdecluj.ro managerul spitalului, Vasile Mureșan. ”E foarte bine acum, totul e în regulă, stabil, nu ridică probleme”.

Amintim, mtropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, a fost internat în spital la începutul acestei luni, după ce a fost confirmat cu infecție cu noul coronavirus. Acesta nu avea niciun fel de simptome și a spus pentru actualdecluj.ro că nu știe de unde a contractat virusul, mai ales că nu are simptome. ”Nu știu de unde l-am luat, asta este. Nu am nici un simptom. Poate oboseală în sensul că acum atmosfera din spital nu e agreabilă nimănui, dar nu mă doare nimic, voi fi externat luni. Le transmit cititorilor dumneavoastră să fie atenți”, a spus el în urmă cu câteva zile.

Mitropolitul Andrei Andreicuț are 71 de ani.  Până acum numărul clujenilor depistați cu infecție depășește 1.100, de la debutul pandemiei în primăvară. Un număr de 73 de clujeni au decedat după ce s-au infectat cu noul coronavirus, dar alți 721 au fost vindecați și externați. Alți aproape 380 de clujeni se află încă internați în spital după ce au fost depistați cu infecție, dintre care 31 se află în stare critică, la Terapie Intensivă.

Citește și:

Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuț, confirmat cu coronavirus

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare