Închide

Ministrul Sănătății, la Cluj: vârful pandemiei cu coronavirus nu a fost încă atins. ”Încă nu am urcat, ca să putem coborî”

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 08, 2020 0 2225

Mai e cale lungă de luptă împotriva infecției cu coronavirusul Covid 19, în România, spune azi la Cluj ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. ”Încă nu am urcat, ca să putem coborî”, spune el.

”Intrăm într-un scenariu în care tot ce înseamnă pacient este un suspect cu infecție Covid. Prioritățile rămân aceleași, echipament de protecție, precauții – menționez că ce facem noi acum nu este corect (ministrul a făcut aceste declarații într-un briefing de presă în fața Instituției Prefectului-n.red.), distanțare socială trebuie să existe, asigurarea medicației acestor pacienți, limitarea și izolarea voluntară și izolarea socială. Nu există niciun motiv de relaxare. Încă nu am urcat ca să putem coborî”, a spus ministrul azi după o întâlnire cu managerii de spitale din Cluj.

Tătaru susține că situația mai clară a pandemiei în România va putea fi creionată doar după Paște. ”Avem o perioadă, până după sărbătorile pascale, în care mai aşteptăm concetăţeni ai noştri să se întoarcă în ţară, iar în acest context o să avem o evaluare la 7-10 zile după sărbătorile pascale”, a mai spus el.

Să mai precizăm, ministrul spune că în România vor ajunge în această săptămână 30 de ventilatoare și se fac licitații pentru încă 400. ”În cursul acestei săptămâni vor veni primele 30 de ventilatoare. Această licitație s-a făcut în ONAC (Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate-n.red.), am avut destule greutăți pe piața internațională, la un moment dat s-a oprit această licitație. S-a reluat. Vor veni cele 200, mai avem în curs încă o licitație de 200. La nivelul ministerului se efectuează licitații pentru încă 400 de ventilatoare”, a spus Tătaru.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare