Închide

Ministrul Sănătății: se pot face o mie de testări pe zi împotriva coronavirusului la Cluj

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 08, 2020 0 370

Capacitatea de testare pentru infecția cu noul coronavirus Covid 19 a ajuns, la Cluj, la o mie de teste pe zi, spune azi ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

”Din toate discuțiile pe care le-am avut există capacitate de testre și tratament în spitalele din Cluj”, a spus el într-o declarație de presă în urmă cu puține minute. ”S-a ajuns la o capacitate de o mie de testări pe zi, poate asigura testarea și pentru localități din jur”.

Amintim, timp de aproape o lună singurul loc din Transilvania unde au fost procesate probe recoltate de la pacienți cu suspiciune de infecție cu coronavirus a fost spitalul de boli infecțioase din Cluj-Napoca, cu o capacitate de doar 70 de probe pe zi, ceea ce a însemnat că în multe cazuri rezultatele testărilor au fost disponibile doar după zile de așteptare, mai ales că aici ajungeau probe din toate județele din Transilvania. Între timp au fost funcționalizate și alte aparate, atât la Infecțioase cât și la Spitalul Județean de Urgență și la Institutul Oncologic, dar numărul limitat de kit-uri de testare a făcut ca în total capacitatea de testare să crească doar modest.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu