Închide

În Stațiunea Pomicola, spital monobloc. La schimb, USAMV-ul va construi un cămin studențesc în clădirea spitalului de pe Moților

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 08, 2020 1 854

Propunerea Consiliului Județean Cluj de-a prelua circa 17 hectare de teren din suprafața Stațiunii de cercetare „Pomicola” – aflată în custodia USAMV – a fost adoptată, astăzi, de Senatul României, urmând ca Hotărârea să fie trecută și prin votul Camerei Deputaților. „Împreună cu parlamentarii PNL de Cluj, am reușit să promovăm cu succes în Senat acest proiect de lege”, a transmis președintele administrației județene, Alin Tișe. El a apreciat că nu există niciun motiv ca deputații să respingă această propunere.

Reamintim că administrația județeană intenținează să construciască pe acest teren un spital monobloc pentru copii. Investiția va fi realizată din fonduri europene – spune Tișe. Spitalul monobloc ar urma să preia toate secțiile medicale (în număr de 16), din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, care are sediul pe strada Moților, nr 16. În prezent, secțiile sunt împărțite în mai multe locații din oraș, clădirea actuală neavând capacitatea de a le găzdui pe toate. „O clădire nouă, dotată corespunzător, cu un număr de 700 de paturi, va putea prelua absolut toate secțiile medicale ale Spitalului de copii”, a comentat șeful Consiliului Județean Cluj.

La schimb, Consiliul Județean s-a angajat să cedeze clădirea de pe Moților, Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV). Potrivit informațiilor Actual de Cluj, planul conducerii USAMV ar fi ca în acest imobil să realizeze un cămin studențesc, mai cu seamă că în imediata vecinătate, univeristatea mai deține o serie de alte spații, cămine și o cantină.

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.