Închide

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Cluj: ”orgoliul și frica de a pune întrebări sunt probabil cei mai mari dușmani ai unui medic bun”

Sănătate by Mihai Prodan - iul. 03, 2021 0 549

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a participat azi la festivitatea de absolvire a studenților de la Universitatea de Medicină și Farmacie, și le-a transmis absolvenților să rămână modești, căci recunoștința pacienților și admirația prietenilor ”riscă de multe ori să ne dea un pic prea multă încredere”.

Ministra Ioana Mihăilă a fost la rândul ei studentă la UMF Cluj iar azi s-a întors în Cluj, în Sala Polivalentă, la ceremonia de absolvire a generației de studenți din acest an. ”Nu știu când am fost mai emoționată, în urmă cu 16 ani, când eram în bănci, sau acum”, spune ea. ”E unul dintre cele mai grele și mai încărcate de responsabilități domenii. Ultimul an ne-a arătat pe deplin ce poate și ce nu poate să facă știința medicală”.

Mihăilă le-a transmis absolvenților să rămână modești. ”Cred că e bine să rămânem modești. Recunoștința pacienților, admirația prietenilor și colegilor riscă de multe ori să ne dea un pic prea multă încredere. Cred că e vital să menținem o urmă de îndoială, să ne întrebăm de fiecare dată dacă am luat cea mai bună decizie dintre cele posibile și să ne întrebăm dacă putem face și altceva. Orgoliul și frica de a pune întrebări sunt probabil cei mai mari dușmani ai unui medic bun” .

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog.  E absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și a profesat ca medic endocrinolog la Cluj și Oradea. Din 2006, timp de patru ani, a făcut stagii de pregătire în rezidenţiat pentru specialitatea Endocrinologie la Cluj-Napoca.

Mai jos întreaga ceremonie:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare