Închide

Numărul spitalizaților bolnavi de coronavirus scade sub 100 la Cluj, prima dată în ultimul an, de la 700 în urmă cu o lună

SănătateTop News by Mihai Prodan - iul. 03, 2021 0 244

Vești bune în lupta cu pandemia la Cluj, ieri numărul celor internați după ce au fost depistați cu infecție a scăzut sub pragul de 100 de cazuri, pentru prima dată în ultimul an.

Evidențele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență arată că în urmă cu trei zile numărul celor spitalizați în Cluj după ce au fost confirmați cu infecție cu coronavirus era de 102 pacienți. Ieri numărul acestora s-a redus sub pragul de o sută, la 92, iar azi numărul celor spitalizați a ajuns la 85. Spre comparație, în urmă cu o lună, în 3 iunie, în spitalele din Cluj se aflau peste șapte sute de pacienți, mai exact 703.

Amintim, Clujul e județul din țară cu cele mai multe cazuri de infecție cu coronavirus depistate, peste 57.600 până azi, cel mai mare număr de cazuri din România exceptând Capitala, dar aceasta și pentru faptul că la Cluj au fost procesate în medie două mii de teste de depistare a infecției în fiecare zi din ultimul an. În ultimele săptămâni numărul testelor procesate zilnic a scăzut la aproximativ o mie. Numărul total al testelor de depistare a infecției procesate în Cluj până acum ajunge la aproape 560.000, peste o jumătate de milion.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.