Închide

35 de infecții cu coronavirus într-o săptămână la Cluj, numărul scade dar Clujul e printre județele din țară cu cele mai multe infecții zilnice

SănătateTop News by Actual de Cluj - iul. 05, 2021 0 229

Un număr de 35 de persoane au fost confirmate cu infecție cu coronavirus săptămâna trecută în Cluj, județul din țară cu cele mai multe infecții depistate de la debutul pandemiei și, în condițiile în care amploarea acesteia s-a diminuat foarte mult în ultimele săptămâni datorită campaniei de vaccinare, a rămas unul dintre județele cu cele mai multe cazuri depistate zilnic.

De sâmbătă până duminică la Cluj au fost depistate doar trei cazuri noi de infecție cu coronavirus, dar aceasta și pentru că, fiind weekend, au fost procesate jumătate din numărul de teste de depistare a infecției obișnuit, puțin peste 500, iar numărul obișnuit de teste a scăzut la rândul său la jumătate în ultimele săptămâni, aproximativ o mie față de aproximativ două mii până în urmă cu câteva săptămâni. Ieri doar într-un județ, Prahova, au fost depistate mai multe infecții – opt. Sâmbătă au fost depistate șase infecții noi, cele mai multe într-un județ din țară, peste Capitală. Numărul total al cazurilor noi de infecție depistate în Cluj ajunge astfel la peste 57.600, cele mai multe din țară exceptând Capitala.

Să spunem că în spitalele din Cluj se află acum doar aproximativ o sută de pacienți infectați cu coronavirus, față de aproximativ 700 până în urmă cu câteva săptămâni. La Terapie Intensivă se află patru persoane, față de aproape o sută în urmă cu două luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu