Închide

Sute de contestații la Cluj pentru rezultatele de la examenul de evaluare națională, doar în 4 cazuri crește media

EducaţieTop News by Actual de Cluj - iul. 04, 2021 0 249

Sute de contestații la Cluj pentru rezultatele de la examenul de evaluare națională, în condițiile în care la Cluj a fost înregistrată cea mai bună rată de promovare din toată țara.
Nu mai puțin de 739 de solicitări de reevaluare a lucrărilor scrise au fost depuse în Cluj, aceasta în condițiile în care numărul elevilor care au susținut examenul a fost mai mic de patru mii. După reevaluare procentul de promovare a examenului a ajuns, la Cluj, la 88,69%, în creștere cu doar patru cazuri față de rezultatele de dinainte de contestații, de 88,59%. Clujul rămâne, și după contestații, județul din țară cu cea mai bună rată de promovare.

Cele mai multe contestații, nu mai puțin de patru sute, au fost depuse la disciplina Limba și literatura română. La matematică au fost depuse 323 contestații.

Amintim că rata de participare în județul Cluj a fost de 95,06% – adică 3.829 de candidați prezenți, dintr-un total de 4.028 elevi înscriși.
Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere constituie criteriul pentru admiterea în învățământul liceal de stat, fiind media ponderată dintre media generală obținută la Evaluarea Națională – cu o pondere de 80% – și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu – cu o pondere de 20%

Să menționăm că și numărul mediilor de 10 a crescut cu una, la 16. Și în acest caz Clujul are cele mai multe medii de 10 din țară, la mare distanță de celelalte județe.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 76,90% la nivel național, adică 94.629 de candidați, în creștere cu 0,10% (103 candidați) față de rezultatele inițiale (76,80%). A crescut, de asemenea, și numărul candidaților cu media generală 10: de la 120 la 132 (+12), dintre care unul la Cluj.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare