Închide

Ministrul Educației despre scandalul de la un liceu din Cluj: „Dacă e respectat regulamentul de ordine interioară, nu cred că putem discuta de abuz”

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 19, 2017 0 406

Ministrul Educației Liviu Pop spune despre scandalul de la liceul „Inocentie Micu” din Cluj-Napoca, unde elevii cu plete și barbă au fost trimiși să se tundă, că aici n-ar fi vorba de un abuz, dacă regulamentul școlii e respectat.

„Sunt reguli interne, stabilite prin regulamentul de ordine interioară, nu pot să comentez mai mult. (…) Nu știu ce prevede regulamentul de ordine interioară al unității școlare. Prin lege, fiecare unitate școlară își stabilește propriile reguli, avem cadrul general al regulamentului, iar în particular fiecare unitate școlară își stabilește propriul regulament. În baza acestui regulament, atât elevii, cât și profesorii au și drepturi, și obligații. Eu cred că discuția trebuie făcută la nivelul unității școlare și am înțeles clar de la inspectorul școlar general că în următoarea perioadă vor monitoriza, vor avea întâlniri din nou cu părinții, cu reprezentanții elevilor, cu profesorii, în așa fel încât să fie clar stabilit în regulament ce și cum se face (…). Dacă e respectat regulamentul de ordine interioară, nu cred că putem discuta de abuz”, a spus Pop cu prilejul participării sale la un workshop, citat de Agerpres.
El a subliniat că în regulamentul național nu sunt prevederi vizavi de lungimea părului. „Toate sunt lăsate la latitudinea unității școlare. Prin propriile regulamente, fiecare poate să-și organizeze unitatea școlară și sunt lucruri care se dezbat, se discută și se aprobă la nivelul unității școlare”, a adăugat Pop.

Citește detalii despre scandal:

Ai plete, ai barbă, n-ai ce căuta la școală. Peste 20 de elevi ai unui liceu din Cluj au fost excluși de la cursuri și trimiși la frizer de director

Elevul scos de la ore pentru că poartă părul lung își continuă protestul: “Nu mă tund, nu suntem în comunism. Știu de la părinții mei cum a fost și nu vreau. Sunt liber să aleg!”

Directorul liceului care-a trimis “pletoșii” și “bărboșii” la tuns în timpul orelor s-a panicat. Se schimbă regulamentul! PLUS: nici elevele cu păr vopsit n-au scăpat de el. Șeful liceului are “antecedente” și mai grave

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare