Închide

Ai plete, ai barbă, n-ai ce căuta la școală. Peste 20 de elevi ai unui liceu din Cluj au fost excluși de la cursuri și trimiși la frizer de director

ActualitateTop News by Catalin Suciu - oct. 17, 2017 20 22408

Elevi ai licelului Greo-Catolic „Inochentie Micu” au fost scoși de la ore și expediați din perimetrul liceului pe motiv că „au părul indecent de lung”.

Semnalul de alarmă a fost tras de un elev al instituției de învățământ:

„Astazi , eram la ora de chimie , stateam linistit si imi vedeam de treaba mea , deodata intra marele Dom’ Director la mine in clasa. Din cauza parului meu „indecent de lung” am fost scos de la ora , ajungand in curte ma aflu alaturi de inca 20-25 de elevi din scoala (baieti) cu par lung sau barba asteptand sa fim scosi din scoala. Da , ati citit bine , pentru ca avem parul lung sau barba am fost scosi din perimetrul liceului”, a scris Tudor Helgiu pe pagina sa de facebook.

„Eu nu le-am aplicat sancțiuni. Am înțeles că au venit din vacanță cu tot felul de ținute și coafuri, dar i-am rugat să își aducă la un nivel decent ținuta școlară. Am făcut chiar un careu în urmă cu două săptămâni în care le-am adus la cunoștință aceste lucruri, iar azi dimineață am trecut prin clase. Copiii erau la fel. Am dat chiar și dispoziție diriginților să le spună să își aranjeze părul și barba. Mâine dimineață am convocat părinții elevilor pentru a dezbate mai larg problema”, a spus directorul. Petrică Daniel Tintelecan pentru transilvaniareporter.ro.

 

Elevul scos de la ore pentru că poartă părul lung își continuă protestul: “Nu mă tund, nu suntem în comunism. Știu de la părinții mei cum a fost și nu vreau. Sunt liber să aleg!”

Directorul liceului care-a trimis “pletoșii” și “bărboșii” la tuns în timpul orelor s-a panicat. Se schimbă regulamentul! PLUS: nici elevele cu păr vopsit n-au scăpat de el. Șeful liceului are “antecedente” și mai grave

20 comentarii

 1. Este un abuz! ce inseamna „decent”? Si daca asa ceva ar fi fost stipulat in regulamentul scolii, cu specificatii clare asupra tunsorii si a barbii, atunci da, odata ce ai optat pentru acea scoala esti obligat sa respecti regulile. Dar ma indoiesc ca asa ceva exista acolo, in regulament si tine doar de frustrarile directorului in cauza! Mai baieti, mai desteptati-va si voi, scolile pe care le conduceti nu sunt niste tarlale in care dai cu sapa!

  • Domnule Gabriel (si nu doar pentru dumneavoastra),
   Ati citit numele institutiei de invatamant? Liceul greco-catolic “Inochentie Micu”! Deci este o institutie de invatamant PRIVATA. Nu e un liceu al statului…. Alegi o institutie de invatamant privata datorita unor motiv. In momemtul alegerii accepti si regulile, sau cauti alt liceu
   In curte unui liceu teoretic, de matematica, de fizica – adica intr-un liceu patronat de stat – ai avea toata dreptatea
   Va rog, judecati problema din ambele parti

   Despre mine:
   1. nu am nici o legatura cu Clujul (in afara catorva vizite si a admiratiei)
   2. nu am nici o legatura cu nici o religie, de nici un fel

 2. Domnul director n-a primit ce avea nevoie acasa si-si varsa supararile pe tinerii mai libertini. Cand nu-ti poti controla viata, ca sa nu te pierzi pe tine, incerci sa controlezi ce poti. Prost exemplar pentru un director.

 3. Este un liceu vocational.care are un anumit regulament,si o anume conduita ce rezulta,nu atat,numai din specificul regulamentar educational al Ministerului Educatiei,dar mai ales din cel al eparhiei greoco-catolice Cluj-Gherla,respectiv „subordonarea” fata de biserica catolica si implicit a Vaticanului.In acest asocierea comunism -greco-catolicism e cel putin…………ejectabila……

 4. baiatul e chiar decent!!!!D-le director dupa parerea dumneavoastra ar trebui sa aiba freza a la guta?sau tunsoare de neonazisti? am 60 de ani dar mie mi se pare mult mai decent tinarul din imagine decit tinerii cu tunsoare de manelisti!!!!!!

 5. Va rasa-n cur cu democratia voastra!Democratia inseamna:-ordine,disciplina,curatenie,respect!Daca ai fi fost la un liceu de elita din Anglia,veneai tuns in cap si in uniforma mai baiete…!Acolo-i ‘comunism”..!

 6. Lui „dorel” ii este straina ordinea si disciplina, aidoma romilor.
  Preocuparea vadit exagerata pt aspectul exterior se cheama…(stim toti)
  Am „preluat…valori” occidentale – unde am ajuns ? – casatorii intre fundashi, droguri, lene, obraznicie, diplome pe bani, hipsteri, multinationale – toate intr-o tara bananiera putreda de coruptie – asta ati dorit, romani, asta aveti !
  – vivat psd, pnl +…. vanghelie, udrea, raduleasca si tineretul…studios

 7. Sunt convins ca nu coafura este o problema. Problema este atitudinea fata de scoala. Ca profesor, cand ai o clasa de Rastaman si Sandokan nu prea ai șanse să fii ascultat. Dezinteresul copiilor față de școală este problema…

  • De ce aduceti in vedere ca fetele ar trebui sa aiba parul lung si frumos? Parul scurt cu ce va deranjeaza? Si nu inteleg, de unde si pana unde s-a ajuns ca O TUNSOARE sa iti reprezinte capacitatile intelectuale sau parerea altora despre tine.

 8. Nu inteleg unde este problema?
  Este un Liceu vocațional, cu un regulament care impune o tinuta si un comportament adecvat.
  Nu a fost nimeni obligat sa se inscrie la acest Liceu, poate oricine sa opteze pentru alt Liceu.
  In ori ce institutie, ori unde in lume exista regulamente clare si daca doresti sa intri in aceste institutii, trebuie sa respecti regulamentele.
  Interesati-va toti cei nemultumiti ce inseamna un LICEU DE RENUME DIN EUROPA sau din Canada, America… unde nu se discuta regulamentul ci se respecta. Cautati ca acuma aveti posibilitatea sa gasiti si veti vedea ca in toate Scolile de RENUME exista TINUTA OBLIGATORIE. Aceste Scoli tin la brendul lor si daca nu esti dispus sa respecti o disciplina in ceea ce este mai simplu, in tinuta, nu vei respecta nici invatatura sau pe profesori.
  Nu dovedesti decat ca tu nu ai nevoie sa fi educat ca esti deja plin de sine si atunci CE MAI CAUTI LA SCOALA RESPECTIVA.
  FRATILOR NEMULTUMITI, CE CAUTATI LA ACEST LICEU VOCATIONAL?????

 9. Domule Andrei,
  Ati citit regulamentul? Sunt specificate in regulament tipul tunsorii si lungimea exacta a parului? Ati vazut semnatura parintilor si clauzele contractuale?

  Daca nu, de ce presupuneti?

 10. ” … sistemul de invatamant din Romania … ” acuza multi pe aici , inclusiv elevul revoltat. Nu, nu cred ca este vorba despre „sistemul de invatamant din Romania”, ci de acest liceu. Din cate inteleg este u liceu privat, vrei sa inveti in acesta, respecta-i regulile. Daca nu, dute la un alt liceu.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.