Închide

Ministrul de Externe al Ungariei la Cluj: proiectul unui tren de mare viteză care să lege Budapesta prin Cluj de București trebuie să primească prioritate

Internațional by Actual de Cluj - oct. 03, 2017 0 539

Tren de mare viteză între Budapesta și București prin Cluj? Propunerea e reiterată la Cluj de ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, într-o discuție cu omologul său Teodor Meleșcanu. „Interesul Ungariei e să formăm și să păstrăm un parteneriat strategic între România și Ungaria”, a spus el. „O veste bună e că până în 2020 vom dubla numărul conexiunilor prin autostrăzi dintre Ungaria și România, acum avem una și vom avea două; nu e o situație demnă de laudă”.

În plus, adaugă Szijjarto, proiectul unui tren de mare viteză între capitale, prin Cluj, „trebuie să primească prioritate”. „În Europa infrastructura de transport se dezvoltă mai ales pe căi ferate. Considerăm că proiectul unui tren de mare viteză care să lege Budapesta prin Cluj de București trebuie să primească prioritate. Deci probabil într-o primă fază se va realiza legarea Budapestei de Cluj și a doua – cele două capitale să fie legate de un tren de mare viteză”.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu