Închide

VIDEO Atentat terorist în SUA: un camion a intrat în mulțime după care s-au tras focuri de armă

ActualitateInternațional by Catalin Suciu - nov. 01, 2017 0 392

Cel puţin opt persoane au fost ucise, iar alte 15 au fost rănite, într-un atac produs marţi după-amiază în zona Manhattan, în oraşul american New York.

Un bărbat a lovit cu maşina mai multe persoane pe o pistă de biciclete situată în apropierea Râului Hudson, în Manhattan. După atacul cu vehicul, individul a deschis focul, înainte de a fi împușcat polițiști.

Potrivit martorilor citaţi de cotidianul New York Daily News, două camionete au intrat în coliziune, iar unul dintre şoferi a coborât şi a deschis focul.

Incidentul a avut loc în zona străzilor West / Chambers, în apropierea Liceului Stuyvesant, la sute de metri de Memorialul naţional 11 Septembrie, informează News 4 şi NBC New York.

Politia a găsit în camioneta un bilet, scris în engleza, in care atacatorul susține că a acționat in numle ISIS.  Atacatorul din Manhattan este un barbat de 29 de ani, din Uzbekistan, venit in SUA in 2010. Barbatul locuieste in Tampa, in Tampa, Florida, potrivit CNN.

La ora 3.09 pm (SUA), un bărbat în vârstă de 29 de ani a intrat cu un camion închiriat al Home Depot pe o alee destinată pietonilor și bicicliștilor. Vehiculul și-a continuat drumul pe alee, rezultatul fiind decesul a opt persoane. În timp ce se îndrepta către sud, camionul s-a ciocnit cu un microbuz școlar. După ciocnirea cu microbuzul școlar, șoferul camionului a coborât din mașină având asupra sa două arme, iar un polițist a tras în direcția sa, împușcându-l în abdomen.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu