Închide

Mihai Fugarevici, director general al Stada România: Suntem în grafic cu construcţia fabricii de la Turda, vom produce în octombrie prima cutie de medicamente. 80% din producţie va merge la export. Fabrica de medicamente de la Turda reprezintă o investiţie de peste 50 de mil. euro

Sănătate by Actual de Cluj - apr. 13, 2024 0 267

Germanii de la grupul Stada, care construiesc la Turda, judeţul Cluj, o fabrică de medicamente, cu o capacitate de 160 de milioane de cutii de medicamente anual, vor produce prima cutie de medicamente în octombrie anul acesta în noua unitate.

~Suntem în grafic cu construcţia şi vom produce în octombrie 2024 prima cutie de medicamente, asta înseamnă că în doi ani de când am început construcţia vom avea o fabrică funcţională. Fabrica are o capacitate de 160 de milioane de unităţi (cutii de medi­camente). 80% din producţie va fi destinată exportului~, a spus Mihai Fugarevici, director general al Stada România, în cadrul conferinţei „Top 1000 cele mai mari companii“, citat de Ziarul Financiar. Fabrica de medicamente este prima investiţie de această anvergură (investiţie de peste 50 mil. euro) făcută de la zero în România de la Revoluţie încoace. Aproape jumătate din sumă, respectiv 21 mil. euro, provine dintr-un ajutor de stat.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare