Închide

Mesaj de la Cluj, pentru protest de început de an în Capitală: „În 20 ianuarie, mergem la Bucureşti”

ActualitateTop News by Kristina Reştea - dec. 27, 2017 1 1623

Sursa foto: event Facebook „Toate drumurile duc la Bucureşti”

 

După săptămâni întregi în care clujenii au ieşit să protesteze în centrul oraşului şi prin cartiere, iar alte mii de protestatari s-au adunat în celelalte mari oraşe ale ţării, pentru ianuarie se anunţă protest amplu în Capitală. „Toate drumurile duc la Bucureşti. „Revoluţia” generaţiei noastre” e sloganul sub care sunt chemaţi la Bucureşti oameni din toată ţara revoltaţi din cauza modificărilor propuse la legile Justiţiei şi la codurile penale.

Aproape la fiecare protest, clujenii au strigat în stradă „Bucureşti, nu uita/ Clujul e de partea ta”, dar la început de an câţiva nemulţumiţi ar urma să fie şi fizic alături de manifestanţii „de la centru”. „În 20 ianuarie, mergem la Bucureşti! Nu vrem să plecăm din ţară, să plece cei certaţi cu legea din parlament!”, e mesajul postat de gruparea Umbrela Anticorupţie Cluj.”Eu tocmai mi-am luat bilet de avion, 135 de lei dus-întors cu Wizz Cluj-Bucureşti”, împărtăşeşte Ami, o tânără din Cluj, participantă la protestele din oraş, pregătită deja să ia drumul capitalei pentru începutul de an.

„Sâmbătă, 20 ianuarie, încurajăm lumea din întreaga țară să se alature protestelor din București.
Nu este nevoie să iesim de multe ori în stradă. Este nevoie să ieșim mulți, o dată. Propunem un marș Piața Universitatii – Piața Unirii – Fântâni – Parlament, cu vizite la instituțiile confiscate de către majoritatea parlamentară (Avocatul Poporului, CCR, CNA)”, sună mesajul lansat pentru evenimentul creat pe reţeaua de socializare Facebook de opt grupări civice.

Legile Justiţiei au fost contestate la Curtea Constituţională, după ce au trecut de Parlament. Parlamentarii pregătesc modificări şi la codurile penale.

Citeşte şi:

PSD propune noi modificări la codurile penale: prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu; luarea/darea de mită pentru altul nu mai sunt infracțiuni, pedepsele sub 3 ani – executate la domiciliu, se elimină infracțiunea de “folosire abuzivă a funcției în scop sexual”

 

 

 

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.