Închide

PSD propune noi modificări la codurile penale: prag de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu; luarea/darea de mită pentru altul nu mai sunt infracțiuni, pedepsele sub 3 ani – executate la domiciliu, se elimină infracțiunea de „folosire abuzivă a funcției în scop sexual”

Sinteză știri naționale by Catalin Suciu - dec. 27, 2017 0 668

Deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, cel care spunea în luna martie că  protestatarii „Ar trebui alungați cu tunurile cu apă/ Eu arma cu care am tras la revoluție mi-am păstrat-o. Sunt pregătit să ies cu arma să trag”, propune noi modificări în privința codului penal. El a inițiat o propunere legislativă la care au aderat și alți colegi din partid, prin care se solicită modificarea mai multor articole din codul penal.

Un grup de 39 de senatori și deputați PSD au depus în 18 decembrie o propunere de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală care instituie pragul de 200.000 de euro pentru abuzul în serviciu, argumentând că sancțiunea penală trebuie să intervină doar în cazul unei pagube „substanțiale”, scrie News.ro.

De asemenea, ei propun reducerea limitelor pedepselor pentru luare de mită și trafic de influență și modifică regimul închisorii astfel încât pedepsele de până la trei ani să fie executate la domiciliu. Tot la domiciliu își vor ispăși pedeapsa și cei cu vârsta peste 60 de ani sau cu boli grave sau incurabile, susținând că scopul pedepsei este acela de reeducare, coroborată cu recuperarea prejudiciilor.

Parlamentarii PSD vor și modificarea prevederilor referitoare la denunț, care ar urma să fie valabil doar dacă este făcut în termen de 6 luni de la data la care denunțătorul a aflat despre săvârșirea faptei. Mai mult, articolul din Codul penal referitor la folosirea abuzivă a funcției în scop sexual ar urma sa fie abrogat, întrucât, spun ei, „noțiunea de favoruri sexuale este o noțiune care nu poate fi determinată precis”.

Citiți mai multe pe hotnews.ro

foto: Cătălin Rădulescu, deputatul PSD care spunea că trage în protestatari

sursa foto: adevarul.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.