Închide

Mediafax, din ancheta DIICOT în cazul Lucan: acuzaţii de mită şi trafic de organe

ActualitateSinteză știri localeTop News by Actual de Cluj - dec. 23, 2017 2 2332

Ancheta procurorilor DIICOT în cazul medicului clujean Mihai Lucan dezvăluie dedesubturile transplantului de rinichi practicat la ICUTR Cluj-Napoca şi mecanismul prin care instituţia a fost căpuşată şi adusă în pragul falimentului, dar aduce şi acuzaţii de mită şi chiar trafic de organe, scrie Mediafax.

În ciuda gravelor acuzaţii, medicul Mihai Lucan, fiul său, Valerian Lucan, şi directorul administrativ în cadrul Institutului Clinic de Urologie Cluj-Napoca, Dan Emil Fofiu-Sânpetreanu, vor fi cecetaţi sub control judiciar. Tribunalul Bucureşti a respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă a celor trei în dosarul în care există suspiciuni că ar fi folosit bunurile Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca în favoarea unei firme privat

Un aspect referitor la transplanturile renale efectuate de Mihai Lucan şi echipa acestuia este cel al banilor care ar fi fost ceruţi pentru efectuarea operaţiilor, dezvăluirile fiind făcute de mai mulţi pacienţi cu identitate protejată în ancheta DIICOT.

Surse au dat exemplul unei foste paciente care ar fi reuşit să se întâlnească cu Mihai Lucan şi i-ar fi înmânat o pungă cu bani strânşi pentru transplantul renal, iar acesta i-ar fi aruncat banii pe jos spunând că sunt ”mărunţiş”. ”Femeia a fost nevoită să îşi vândă casa şi i-a prezentat actele de vânzare şi banii obţinuţi, abia apoi având loc transplantul”, au precizat sursele citate.

Un alt caz este cel al unei fetiţe de 10 ani, care avea nevoie de transplant de rinichi şi al cărei tată ar fi fost întrebat de Lucan dacă are bani, sugerându-i-se să îşi vândă casa. ”Bărbatul şi-a vândut casa, şi-a donat rinichiul fetei, dar acesta era prea mare şi nu a funcţionat. Au rămas şi fără casă şi cu banii daţi şi cu rinichiul nefuncţional. Fetiţa a şi murit ulterior”, au mai spus sursele respective. Mihaela Bleotu, medic pediatru la un spital din judeţul Timiş, este mama unei fete care a decedat în anul 2012, Adina. Femeia a povestit presei în 2013 cum i s-a refuzat transplantul de rinichi pentru fiica sa din motive financiare.

Ştirea integrală AICI

Citeşte şi:

Chirurg decorat de președinte, consilier de premier, după gratii la DIICOT pentru delapidare din clinica pe care a fondat-o. Cine e controversatul Mihai Lucan

 • 2 comentarii

  1. Nu ma poate duce mintea la cat sadism e capabil acest doctor de Cluj.
   In politica,in medicina,in invatamant,dai mereu astazi peste astfel de
   creaturi cu chip de om,care te depoaie de tot ce ai,iti ia banii si iti ia
   si speranta la viata. Criminalii se pedepsesc cu pedeapsa capitala.

  Scrie un comentariu