Închide

Marșul aducerii aminte, la Cluj. Zeci de persoane s-au rugat pentru eroii Revoluției

ActualitateSocialTop News by Catalin Suciu - dec. 21, 2019 0 232

Zeci de persoane au participat la un marș la Cluj-Napoca în memoria victimelor Revoluției. Oamenii au depus coroane de flori în Piața Unirii, la monumentul Stâlpi Împușcați, dedicat celor 27 de clujeni care au murit în timpul manifestațiilor din decembrie 1989 în Cluj.

Marșul aducerii aminte a început din zona hotelului Astoria, unde participanții s-au rugat și au deăus coroane de flori în locul unde trei clujeni au foist ămpușcați în urmă ciu 30 de ani. Apoi s-a pornit pe jos spre Piața Unirii, unde a avut loc o ceremonie militară și religioasă. În Piața Unirii de astăzi au murit 14 persoane în 21 decembrie 1989. Alți 9 oameni au murit în dreptul Fabricii de bere și încă un bărbat a fost împușcat în cartierul Mărăști. În total 27 de persoane au murit în timpul evenimentelor din decembrie 1989 din Cluj.  Unii revoluționari participanți la Marșul aducerii aminte susțin că cei mai mulți dintre eroi au fost uitați de autorități, iar instituțiile statului ar trebui să acorde o mare mare atenție celor care au luptat pentru libertate.

Tot astăzi la Cluj se lansează și volumul „Călin Nemeș. Povestea unui revoluționar” a jurnalistului clujean Tiberiu Fărcaș despre actorul Călin Nemeș, rănit în 21 Decembrie 1989, și care, ulterior, s-a sinucis.

Citiți și:

REPORTAJ „Am vrut să-i tai capul copilului său nevinovat, să i-l dau în brațe și să simtă și el ce-am simțit eu!”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.