Închide

VIDEO Mănăștur: un tânăr sparge roțile mai multor mașini parcate, polițiștii deschid dosar penal

ActualitateTop News by Mihai Prodan - feb. 13, 2019 0 761

Un tânăr a fost surprins de camerele de supraveghere dintr-o zonă a Mănășturului în timp ce înțepa roțile mai multor mașini parcate în zonă, în urmă cu două nopți.

În filmări se vede cum tânărul înțeapă la întâmplare roțile mai multor mașini parcate pe Aleea Vidraru din Mănăștur. Unul dintre proprietarii mașinilor s-a prezentat ieri la secția 4 Poliție din cartier și a depus plângere, ca urmare polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere și fac cercetări pentru identificarea autorului. Cei care au ajuns la fața locului spun că în total nu mai puțin de 17 mașini au fost avariate în acest mod. Pentru distrugere autorul riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Deocamdată făptașul riscă doar condamnarea pentru un singur act material, căci la dosar există o singură plângere depusă, chiar dacă numărul mașinilor distruse e mult mai mare. Polițiștii spun că potrivit procedurii ei trebuie să cerceteze acest singur caz, deocamdată, altfel dosarul ar fi clasat, dar că așteaptă ca și restul proprietarilor păgubiți să se prezinte la Poliție ca să depună plângere, „au termen două luni”.

Am vorbit cu singurul păgubit care a făcut deocamdată plângere la Poliție, Mihai Dinu, de profesie IT-ist. „Ieri dimineață am mers în parcare, am văzut că roata din față era pe jantă, era tăiată. Am schimbat-o și pe drum am văzut că mai aveam o roată înțepată, de patru ori, care nu s-a dezumflat până am pornit. Eu am obținut înregistrarea de la administratorul blocului, stau aici de zece ani și știu și de cazul de acum doi ani, era chiar un pic mai sus de noi. Poliția a venit și a făcut o poză cu telefonul la telefonul de pe care era filmarea. Pe filmarea mai lungă, de când a venit spre bloc, se vede că a venit spre bloc, s-a dus în fața scării la ușă, dădea impresia că sună la interfon, stă un minut-două, trece o doamnă pe stradă, doamna se întoarce cam de trei ori spre el, i-a atras atenția cu ceva și când doamna trece de cameră începe și ia mașinile din capătul străzii, dar nu se prea vede pe filmare. Sunt mașini tăiate și în spatele blocului și în capăt, în total 17”.

 

sursa video Info Trafic jud. Cluj

Amintim, nu e primul caz în care proprietarii de mașini din Mănăștur se trezesc cu cauciucurile tăiate. Un alt incident s-a petrecut în iulie 2017, iar un altul – în februarie 2014, fără ca autorii să fi fost prinși până în ziua de azi. Toate cele trei cazuri s-au înregistrat în aceeași zonă: cele din 017 și din 2014  pe strada Mehedinți, iar cel din urmă cu două nopți – pe aleea Vidraru, care o intersectează. Citește și:

VIDEO Mănăștur: mașini cu cauciucuri tăiate pe cea mai aglomerată stradă din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.