Închide

Managerul de la Infecțioase, unde sunt aduși toți bolnavii infectați cu coronavirus din Transilvania: ”stăm bine din toate punctele de vedere”

SănătateTop News by Mihai Prodan - mart. 23, 2020 0 17773

S-a dublat numărul de pacienți internați în singurul spital din Transilvania ce tratează bolnavi infectați de coronavirus, alte spitale cer donații clujenilor ca să cumpere kit-uri de testare, dar managerul spune că spitalul are to tce trebuie.

Numărul celor internați la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Cluj infectați cu coronavirus a depășit 40 de persoane astăzi, dublu față de câți erau în urmă cu câteva zile. Alte spitale din Cluj cer ajutorul clujenilor, spun că nu au măști, halate consumabile, dar managerul Ioan Mureșan spune că nu are nevoie de nimic – dimpotrivă, ajutorul din partea instituțiilor și clujenilor a fost peste așteptări. ”Stăm bine din toate punctele de vedere”, spune el. ”Deocamdată spitalul clinic de boli infecțioase cluj are asigurate resursele necesare pentru a-și desfășura activitatea în condiții cât mai bune. Personalul este hotărât să-și îndeplinească misiunea onorabil”, spune el. Consumabilele sunt suficiente? Da, spune Mureșan, ”ne-am aprovizionat din timp”. Nu stau oamenii peste program având în vedere că aici e singurul centru funcțional de analiză a probelor de depistare a infecției cu coronavirus din toată Transilvania? ”Deocamdată ne descurcăm și din punct de vedere al personalului, avem program normal de lucru. Mulțumesc tuturor celor care ne-au sărit în ajutor și așa cum am declarat ne vom face datoria până la capăt. Am simțit un spirit de solidaritate și o atitudine a tuturor celor care au dorit să ne ajute, primim în fiecare zi de la un număr impresionat de firme și instituții încurajări, bani, aparatură medicală”.

De altfel acesta a și publicat pe site-ul spitalului un anunț în care spune același lucru, aici

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.