Închide

Boc a pus bani la bătaie pentru Spitalul Clujana și nu exclude fonduri destinate combaterii epidemiei și pentru restul spitalelor

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 23, 2020 1 1067

Primarul Emil Boc nu a exclus alocări suplimentare de fonduri către Spitalele din Cluj implicate în lupta împotriva noului coronavirus, însă a spus astăzi, la finalul ședinței Consiliului Local că banii se vor da în limita bugetului disponibil și la cererea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență condus de prefect.

În afară de alocările curente pe care Primăria le susține în fiecare an pentru celelalte spitale pe care nu le administrează, municipalitatea va aloca fonduri în lupta împotriva noului coronavirus , în limita bugetului, la cererea prefectului, care urmează să centralizeze cererile venite de la spitale și va face propuneri de sume.

Deocamdată, a spus Boc, Spitalul Clujana a primit alocări de fonduri directe pentru a-și derula activitățile curente.

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat pentru Actualdecluj.ro că orice bani suplimentari sunt bineveniți și că de aceea Spitalul Clujana cere și el în această perioadă donații, la fel ca celelalte din oraș.

Tarcea a spus că Primăria nu este mai bogată ca Ministerul Sănătății, ba a mai semnalat că, cu siguranță veniturile la bugetul local vor scădea.

„Dacă Spitalul nostru, Clujana va intra și el în lupta împotriva coronavirusului, dacă va intra, atunci orice bani sunt bineveniți. În acest fel se mai ia presiunea de pe administrația locală, mai ales că noi avem de acoperit foarte multe cheltuieli suplimentare în această perioadă cum ar fi masa pentru persoane fără adăpost, dar și alte cheltuieli generate de starea de urgență”, a explicat Tarcea.

În ceea ce privește limitele și sumele pe care Primăria le poate acorda spitalelor din Cluj, Tarcea a spus că ele se vor stabili în momentul în care vor veni solicitările efective de la prefect. „Vom vedem de unde vom putea lua și ce bani vor putea fi alocați”, a spus Tarcea.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare