Închide

Mai puțin de o săptămână până la Zilele Clujului. Ce program a pregătit Primăria

ActualitateAdministrațieFestival by Actual de Cluj - sept. 20, 2019 0 558

Anul acesta Zilele Clujului au loc în perioada 27-30 septembrie, având în vedere că municipalitatea a fost nevoită să reprogrameze manifestările care au loc de obicei în luna mai din pricina alegerilor europarlamentare. În acest interval au fost pregătite circa 100 evenimente care vor avea loc în 30 de locuri din oraș, fiind vorba despre manifestări pentru toate gusturile, după cum a explicat directorul adjunct din Primărie, Călin Forna.

Vor fi surprize, vor fi și evenimente deja consacrate, regal folcloric (29 septembrie), concerte de operă în Piața Unirii , spectacole de teatru și muzică clasică dar și alte manifestări care vor marca cei 100 de ani de sărbătoare pe care îi marchează Teatrul Național Lucian Blaga, dar și colegiile de învățământ clujene, Barițiu, Racoviță și Coșbuc. Va avea loc un spectacol de videomapping programat în ultima zi a evenimentului, în 30 septembrie.

De altfel, ultima zi din cadrul manifestării va fi cea în care Primăria și-a propus să serbeze studenții și începerea anului universitar, programând o paradă a universităților, concerte de muzică pop rock și dance în Piața Unirii.

„În Piața Unirii, vineri 27 septembrie, în prima zi a manifestării, este programat un flashmob inedit prin care trei colegii clujene, Barițiu, Racoviță și Coșbuc, vor marca împlinirea a 100 de ani. Tot aici și tot în prima zi este programat un sincron record, muzică și sport, la care și-au anunțat participarea 800 elevi. De asemenea, urmează un spectacol de teatru, Chirița în concert cu Ada Milea prin care se vor marca 100 de ani de la înființarea Teatrului Național. Sâmbătă este programată parada Zilelor Clujului cu animații stradale și defilarea sportivilor din oraș iar seara va avea loc un concert surpriză de electro-operă, iar înainte de acesta vor fi și spectacole ale Operei și Academiei de Muzică Gheroghe Dima”, a mai spus Călin Forna. Acesta a adăugat că sunt peste 100 de personaje de animație stradală care vor transforma orașul într-un tărâm de poveste.

Duminică seara va avea loc și o premieră la Zilele Clujului, un spectacol de muzică clasică, opera vox, pe pontonul de pe lacul din Gheorgheni. Va fi animată și Piața Muzeului. Vor avea loc și foarte multe evenimente pentru copii în Parcul Central iar la Sala Polivalentă va fi organizată, în 30 septembrie, o zi a seniorilor cu ateliere inedite pentru aceștia. Pe strada Kogălniceanu va avea loc Festivalul Gastronomic Internațional, Târgul meșterilor populari dar și Promenada Cărților.

Vor fi evenimente și la cinematografele de cartier, Dacia și Mărăști, dar și evenimente în cartierele Grigorescu sau Mănăștur.

Programul complet poate fi consultat AICI.

 

Călin Forna a făcut declarații despre Zilele Clujului la un post local de radio. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare