Închide

Baza din Gheorgheni, pârjolită: așa își bate joc Primăria de multe zone verzi din oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - sept. 20, 2019 0 1146

„Arbori uscați și iarbă pârjolită”:  așa arată baza sportivă din Gheorgheni după seceta din aceast an, sesizează cititorii. Și nu este singurul spațiu verde din oraș în această stare deplorabilă, deși Primăria are firmă și regie care se ocupă de întreținerea zonelor verzi. În plus, pentru o serie de zone s-a promis montarea unor sisteme de irigații, în așa fel încât respectivele zone să nu mai arate deplorabil. Doar atunci când oficialii sunt interesați să facă poze pentru a se lăuda pe Facebook, aparatul Primăriei se pune în mișcare pentru a face iarba verde-verde.
„În  orașul  nostru  de  ‘5  stele’ , așa  arată  baza  sportivă  Gheorgheni,  cu  arbori  uscați  și  iarba  pârjolită  de  la  seceta  din  aceasta  vară. Primaria  Cluj – Napoca  nu  a  făcut  absolut  nimic,  în  speranța  că  vor  veni  ploile. Din  păcate  ploile  n-au  mai  venit,  iar  peisajul  este  unul  apocaliptic,  de  toată  jena. Păcat  de  investițiile  făcute  din  banul  public.  Rușine,  rușine  Primaria  Cluj-Napoca  pentru  peisajul  mirific  pe  care  ni-l  oferiți  an  de  an”, sesizează cititorii.
Baza Sportivă Gheorgheni, septembrie 2019:
Nu este singurul loc din oraș care arată urât și neîngrijit. În parcul Central, deși s-a montat gazon, nimeni nu a mai catadiscsit să îl ude, deși Primăria anunța cu emfază că va monta sisteme de irigații care să permită mai buna întreținerea a parculului.
Parcul Central, august 2019:
(sursa: Eco Garden)
Parcul Central – 1 septembrie 2019:
(sursa: Clujul Civic-Facebook)
La fel este și în alte parcuri, cum ar fi cel de pe Malul Someșului din cartierul Grigorescu, unde apare același peisaj pârjolit, fără ca nimeni să fie curios să întrețină zona.
În schimb, Primăria se ocupă cu alte chestiuni. De exemplu, în această vară, atunci când s-a organizat Festivalul Cluj-Swon, între 3-7 iulie, la mai bine de 40 de grade, angajații Regiei Autonome a Domeniului Public au fost trimiși să planteze flori pe Malul Someșului, în dreptul monumentului donat de coreeni Clujului și montat în zona Parcului Iuliu Hațieganu. Ca să reziste măcar pentru pozele oficiale, angajații din subordienea Primăriei au făcut și o suprairigare a zonei cu furtunul din Someș, inundând zona verde.
Malul Someșului, 1 iulie 2019:
E un exemplu elocvent asupra strategiei instituției când vine vorba să se preocupe de întreținerea zonelor verzi ale orașului. Se cheltuiesc sute de mii de lei pe flori și copăcei, însă nimeni nu se mai preocupă ca și așa puținele spații verzi să arate decent.
În schimb, oficialii din Primăria Clujului postează pe Facebook poze cu girații fotografiate imediat după inaugurare și se laudă au spații cu adevărat verzi în oraș.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.