Închide

Maestru al acordeonului cântă în prefaţa Transilvania Jazz Festival. Cât costă biletele şi de unde le cumperi

ActualitateCulturăFestivalMuzica by Actual de Cluj - apr. 24, 2014 0 379

Maestrul acordeonului, Renato Borghetti, şi muzicienii săi vin pentru prima dată în România pentru un concert ce va prefaţa a opta ediţie a Transilvania Jazz Festival, din octombrie.

După concerte în SUA, Venezuela şi Cehia, Borghetti vine pentru prima dată în România pentru concertul de la Cluj, programat în 17 mai la ora 20 la Opera Maghiară de Stat – e o prefaţă la festivalul de jazz care, în acest an, e programat în 26 şi 27 octombrie. Biletele au fost puse în vânzare la casieria Operei Maghiare şi costă între 40 şi 79 de lei. „Un spectacol oferit de Renato Borghetti și instrumentiștii săi este întotdeauna un festin muzical, motiv pentru care l-am invitat la Cluj”, spune directorul Transilvania Jazz Festival, Simona Hodoş. „Cu acest concert, vrem să le deschidem clujenilor apetitul pentru muzica bună de care vor avea parte la cea de a opta ediție a Transilvania Jazz Festival și să încurajăm tinerii să participe la masterclass-urile susținute de marii muzicieni ai lumii. Evenimentele pe care le pregătim pentru festival au și rolul de a promova Clujul în Europa, astfel încât ecourile proiectului TJF să contribuie decisiv la desemnarea orașului drept Capitală Culturală Europeană în 2021”.

Renato Borghetti - foto1 (1)

Cu o carieră artistică de aproape 30 de ani, Renato Borghetti este considerat un maestru al acordeonului pentru că amestecă diferite genuri muzicale, le reinventează și modernizează. Ultimul său disc, Andanças, are la bază concertul live susţinut la Bruxelles în 2009, fiind un rezumat al ultimilor zece ani de turnee europene

Înfiinţat în decembrie 2006, Transilvania Jazz Festival reuneşte în săli de concerte, cluburi, pieţe publice şi săli de curs, cei mai importanţi muzicieni de jazz ai momentului din ţară şi străinătate. Alături de muzicieni renumiţi la nivel internaţional, concertează artişti mai puţin cunoscuţi cu o voce şi un talent speciale, pentru care festivalul reprezintă o adevărată rampă de lansare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare