Închide

Luna festivalurilor și party-urilor studențești

Actualitate by Actual de Cluj - mai 05, 2015 0 736

A început Festivalul Universității Tehnice dedicat studenților care ține mai bine de două săptămâni. Nu este singurul eveniment de acest gen care va avea loc luna aceasta sub egida Capitalei Europene a Tineretului. Organizațiile studențești din oraș au în plan pe tot parcursul lunii mai și alte festivaluri, multe party-uri sau workshopuri dedicate tinerilor.
Festivalul Universității Tehnice (5-23 mai) – include semniarii, workshop-uri, concursuri, prezentări, party-uri studențești, training-uri, mentorship. Festivalul UT reprezintă cel mai amplu eveniment studențesc organizat de o singură instituție, se desfășoară timp de 18 zile, cu peste 100 de evenimente în diferite locații. Vezi AICI programul complet și la ce party-uri poți merge.
Zilele Studenţeşti KMDSZ (6-10 mai) – Uniunea Studențească Maghiară din Cluj-Napoca organizează a 22-a ediție a Zilelor Studenților Maghiari. Pe parcursul celor cinci zile, studenții se vor duela în diferite sporturi, jocuri de creativitate, maraton de cultură etc. În fiecare seară vor avea loc petreceri în mai multe cluburi din oraș, iar în ultima zi va concerta formația maghiară Irie Maffia. Vezi AICI programul complet și când e concertul Irie Maffia.

Festivalul Kaleidoscop (10-16 mai) – este organizat de către Asociația Studenților Universității de Artă și Design (ASUAD), în parteneriat cu Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca. În cadrul festivalului vor avea loc workshop-uri de origami, de print 3D, darkroom, legătorie de carte, guest lectures și multe altele. Pe toată durata Festivalului în curtea Casei Matei va exista un spațiu de socializare dedicat discuțiilor despre lumea artei. Vezi AICI principalele evenimente anuntate. 

1

 

Zilele Arhitecturii (11-17 mai) – înseamnă proiecte ambiţioase şi inovative ale studenţilor arhitecţi, conferinţe şi dezbateri, workshopuri şi evenimente în stradă, expoziţii, concerte şi petreceri în locaţii inedite. Mai multe detalii AICI.

UBB Fest (11-17 mai) – organizat de Organizația Studenților din Universitatea Babeș-Bolyai (OSUBB), UBB Fest este un proiect aflat la prima ediție și își propune promovarea modalităților alternative de petrecere a timpului liber în rândul studenților. Activitățile din cadrul evenimentului se vor axa pe cultură și sport. Programul workshop-urilor poate fi urmărit AICI. 

 

Congresul Studenților din România (7-10 mai) – oraganizează conferinţa  Antreprenoriatul în rândul tinerilor unde participanții vor fi tineri din România și Europa. DETALII AICI. 

The International Congress for Students and Young Doctors DENTis (7 mai) – congresul oferă cadrul în care studenții de la facultățile de medicină dentară din România pot să își dezvolte abilitățile teoretice și practice prin interacțiune socială și educațională. În cadrul acestui congres sunt organizate cursuri susținute de doctori bine-cunoscuți atât din România, cât și din străinătate, workshop-uri de prezentare a celor mai noi realizări și tehnicile dezvoltate în domeniu. DETALII DESPRE OCAȚIE ȘI PROGRAM  AICI. 

Job Week (11-14 mai) –  Organizația Studenților Economiști (OSE) le propune studenților participanți un training intensiv de tehnici de scriere și prezentare. DETALII AICI.

Medicalis International Congress for Medical Students and Young Health Professionals (14 – 17 mai) – anul acesta este a 16-a ediție a congresului în care medici importanţi din diferite domenii medicale vorbesc despre ultimele descoperiri atât la nivel național cât și la nivel internațional. PROGRAMUL AICI.

Personal Development School (14 – 17 mai) este o școală de dezvoltare personală care se adresează studenților clujeni, aflați la începuturile carierei profesionale. VIP Cluj îşi doreşte să fie un partener de nădejde în aventura îndeplinirii obiectivelor studenților. DETALII AICI. 

Sesiunea Națională de Comunicări Științifice Studențești (21 mai) – prin această ediție a simpozionului se urmărește familiarizarea studentului din domeniul ingineriei civile cu fazele incipiente ale cercetării și studiului de caz, produsul finit fiind reprezentat de articolele științifice. DETALII DESPRE EVENIMENT AICI. 

Global Talent – internship-uri plătite – Aceste stagii de practică plătite sunt cele mai intense experiențe de învățare pe care rețeaua AIESEC le oferă, țintite specific către a dezvolta participanții pe plan profesional și îndrumându-i să se specializeze într-o anumită ramură a unui domeniu. Ele durează între 3 și 18 luni și implică munca la o gamă variată de companii, organizații, instituții sau multinaționale în cadrul cărora participanții vor trebui să pună în practică noțiunile teoretice dobândite, ca în același timp să intre în contact cu mediul corporatist. Global Talent Program se împarte mai mai multe sub-programe, care sugerează domeniile ce pot fi accesate și unde se pot înscrie doritorii: Global Education, Global IT și Global Marketing.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu