Închide

Lucrările din zona Kogălniceanu încep în 1 iulie cu străzile Bolyai Janos și Emmanuel de Martonne

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 16, 2021 0 552

Ordinul de începere a celui mai așteptat șantier din centrul Clujului, cel pentru modernizarea și pietonalizarea a 10 artere din zona Kogălniceanu, va fi dat în 1 iulie, după cum a anunțat primarul Emil Boc. El a mai spus că lucrările vor dura în total 19 luni iar arterele Universității și Kogălniceanu vor intra efectiv în modernizare abia în martie 2022. Șantierul se va încheia la final de 2022 sau în primăvara lui 2023.

Licitația pentru transformarea zonei Kogălniceanu din Cluj-Napoca, după un proiect al biroului Mossfern desemnat câștigător la un concurs de soluții din toamna lui 2018, a fost atribuită de Primărie singurului ofertant care a participat la procedură. Este vorba despre asocierea Astro Com Târgu Mureș – De Construct Project Consult (cu terț susținător Elis Pavaje și subcontractanții Muzeul Național de Istorie și Regia Autonomă a Domeniului Public). Aceștia au avut o ofertă de peste 37 de milioane lei, aproape de valoarea estimată de Primărie pentru contract.
Primăria a semnat cu respectiva asociere contractul pentru zona Kogălniceanu în iunie. Primăria vrea să deconteze lucrările din bani europeni, pe vechiul exercițiu financiar, așa cum a făcut-o și cu alte străzi modernizate în centrul Clujului.

Proiectul de modernizare a zonei Kogălniceanu – Iuliu Maniu este cel mai așteptat proiect de pietonalizare din centrul orașului. Pentru el se face lobby de mai bine de 10 ani. Lucrările de modernizare vizează străzile Mihail Kogălniceanu, Universității, Emmanuel de Martonne, Bolyai Janos, Hermann Oberth, Kovacs Dezso, Gaal Gabor, Baba Novac, Piața Timotei Cipariu – tronsonul Turnul Croitorilor și Iuliu Maniu.

Detalii: Cel mai așteptat șantier din centrul Clujului. Primăria a semnat contractul pentru modernizarea zonei Kogălniceanu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare