Închide

Lovitură cumplită pentru „U” Cluj! Patru meciuri fără spectatori pe teren propriu

SportTop News by Catalin Suciu - iul. 04, 2019 1 658

Evenimentele de la meciul de baraj dintre U Cluj și Hermannstadt Sibiu n-au rămas trecute cu vederea de Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal.

Atunci, mai mulți suporteri au pătruns pe teren, iar un jandarm a ajuns la spital după ce-a fost lovit în cap cu un scaun în prelungirile partidei (DETALII). Observatorul de meci Felix Grigore a întocmit un raport necruțător, iar Universitatea va plăti. Comisia de Disciplină a sancționat-o pe „U” Cluj cu patru etape de suspendare a terenului propriu. Practic, primele patru jocuri de acasă se vor juca fără spectatori.

Pe lângă asta, clubul a fost amendat cu 100.000 de lei.

„În baza art.82/1 şi 3/a şi c raportat la art. 83/2/d din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu penalitate sportivă de 10.000 lei. În baza art. 82/1 şi 3/e raportat la art. 83/2/f din RD clubul AS FC Universitatea Cluj se sancţionează cu măsura programării jocurilor fără spectatori pentru 4 (patru) jocuri şi i se aplică o penalitate sportivă de 100.000 lei. În conformitate cu art. 45/1 din RD clubul AS FC Universitatea Cluj va executa sancţiunea pentru abaterea cea mai gravă – programarea fără spectatori pentru 4 (patru) jocuri şi penalitate sportivă de 100.000 lei’, se menţionează în soluţia Comisiei de Disciplină publicată, joi, pe site-ul oficial al FRF.

Universitatea Cluj a fost sancţionată şi în urma meciului retur disputat în deplasare cu FC Hermannstadt la 12 iunie.

Membrii comisiei au acordat clubului ardelean o penalitate sportivă de 7.500 de lei pentru introducerea şi aprinderea în interiorul stadionului de către suporterii clujeni a materialelor explozive, incendiare şi fumigene. Formaţia FC Hermannstadt a câştigat barajul cu Universitatea Cluj după victoria din deplasare cu 2-0 şi înfrângerea de pe teren propriu cu 0-1, asigurându-şi astfel participarea în ediţia 2019-2020 a Ligii I.

Citiți și:

Lanțul slăbiciunilor

 

Un comentariu

  1. De curiozitate, aţi văzut vreun comunicat al clubului FCU prin are să-şi ceară scuze faţă de cei afectaţi, să condamne sau să se delimiteze de comportamentul huliganic al aşa-zisului suporter acuzat de ultraj şi tentativă de omor în acest caz?

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare