Închide

Lobonț nu poate fi demis decât pe bani mulți. Antrenorul va fi chemat la „negocieri”

SportTop News by Catalin Suciu - iun. 13, 2019 0 1164

Contestat de suporteri, Bogdan Lobonț ar urma să fie destituit în aceste zile, după ratarea promovării. Adus de Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul nu mai e suportat nici de ceilalți doi conducători, Radu Constantea și Cosmin Irimieș.

Cu toate acestea, o demitere unilaterală nu e posibilă. Lobonț mai are un an de contract, iar ca să plece, clubul ar trebui să-i achite toate salariile până la finalul angajamentului. Nimeni nu s-a gândit nici un moment în club că Universitatea nu va promova! Drept urmare, nu există nici o clauză contractuală prin care „U” să se protejeze, în sensul să-l poată demită pe Lobonț în eventualitatea ratării obiectivului, în cazul de față promovarea în Liga 1.

Antrenorul va fi chemat la negocieri, cel mai probabil, dar e greu de crezut că va accepta să plece de bunăvoie, fără să primească compensații de ordin financiar. O eventuală demitere va fi considerată abuzivă și va fi contestată la instanțele sportive din România.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.