Închide

Primarul Nicolae Robu face mișto de Boc: ”Timișoara e din nou pe primul loc între orașele României”

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 12, 2019 4 2113

Obișnuiește să îți facă selfiuri cu primarul Emil Boc și cu primarul din Arad Gheorghe Falcă – în calitate de colegi de partid dar și de dragul „Alianței Vestului” însă, în realitate, primarul Timișoarei, Nicolae Robu, insistă foarte mult să-și afișeze supremația, lăudându-se pe Facebook cu topuri care demonstrează că Timișoara i-a luat fața Clujului, mai ales la capitolul afaceri și investiții străine.

Boc, la rândul său, se zabte să-și mențină imaginea de primar destoinic, anunțând mai în fiecare zi câte un concept sau strategie inovativă pentru Cluj, fapt care-l provoacă și mai mult pe Robu să iasă în față cu date concrete din topuri de specialitate, sau cu cifre de la statistică, și să declare că Timișoara depășește Clujul la multe capitole, pe lângă faptul că a i-a „suflat” și titlul de Capitală Culturală Europeană.

Într-o postare publică pe Facebook, primarul Nicolae Robu spune că „Timișoara este din nou pe primul loc între orașele României, altele decât Capitala”:

”Reputata revistă economică Forbes a publicat ediția 2019 a clasamentului celor mai bune orașe pentru afaceri din România. Ca și în anii precedenți, Timișoara e PE PRIMUL LOC, lăsând la o parte capitala.

Iată cum stau lucrurile:
1. Timișoara
2. Cluj-Napoca
3. Arad
4. Alba-Iulia
5. Sibiu
6. Brașov
7. Oradea
8. Constanța
9. Iași
10. Târgu-Jiu

Vă reamintesc și alte clasamente importante:

VOLUMUL INVESTIȚIILOR STRĂINE:
După București-Ilfov, urmează:
1. Timiș, cu 4 miliarde euro
2. Prahova, cu 2.25 miliarde euro
3. Brașov, cu 2.2 miliarde euro
4. Constanța, cu 2.12 miliarde euro
5. Cluj, cu 1.93 miliarde euro
6. Mureș, cu 1.62 miliarde euro
7. Arad, cu 1.21 miliarde euro
8. Dolj, cu 1.2 miliarde euro
9. Argeș, cu 1.12 miliarde euro
10. Alba, cu 0.83 miliarde euro

VOLUMUL EXPORTURILOR:
După București-Ilfov, urmează:
1. Timiș, cu 6.3 miliarde euro
2. Argeș, cu 6.0 miliarde euro
3. Arad, cu 3.4 miliarde euro
4. Brașov, cu 3.2 miliarde euro
5. Sibiu, cu 2.9 miliarde euro
6. Alba, cu 2.4 miliarde euro
7. Prahova, cu 2.2 miliarde euro
8. Constanța, cu 2.0 miliarde euro
9. Bihor, cu 1.7 miliarde euro
10. Cluj, cu 1.5 miliarde euro

Și mai menționez că Timișoara, nu altcineva, a câștigat competiția cu București, Cluj, Iași, Craiova etc. pentru titlul de capitală europeană a culturii în 2021! Dacă vă bucurați, dați Like!” – a scris Nicolae Robu.

Topul Forbes privind cele mai bune orașe pentru afaceri este bazat, după cum spun autorii, pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiții străine directe, rata șomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri și profitul net mediu, rețeaua de drumuri publice modernizate și căile ferate, stocul de locuințe, numărul de unități de învățământ. Indicatorii sunt corelați cu dimensiunea populației, existența unor aeroporturi în apropiere, dar și cu numrăul proiectelor de tip smart-city în derulare.

sursă foto: Facebook

4 comentarii

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.