Închide

Licitație de 4,9 milioane de euro pentru repararea unui pod important din oraș

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 28, 2017 0 2348

Lucrările de execuție pentru modernizarea podului de pe strada Fabrici – numit și „epava din Mărăști” au fost scoase la licitație. Data limită pentru depunerea ofertelor este 28 noiembrie, contractul fiind estimat la peste 22 de milioane lei (4,9 milioane euro). Potrivit studiului de fezabilitate, podul nu va putea avea piste de biciclete.

Primăria clujeană a început de câțiva ani să ia în serios situația podurilor din oraș, aflată într-o stare avansată de degrasare. Până în prezent a reușit să reabiliteze podurile de pe traseul linie de tramvai și podul Traian.

Primarul Emil Boc anunța că, începând din 2017, primăria are în vedere un plan pentru descongestionarea traficului din Cluj-Napoca care cuprinde și modernizarea unor poduri din oraș sau execuția unora noi.

Citește și: “Revoluția” pentru descongestionarea traficului începe în 2017. Cum a fost la dezbaterea privind majorarea taxelor de parcare în centrul Clujului

Potrivit intenției primăriei, urmează să fie lărgit la două benzi podul Porțelanului, actualul pod urmând să fie păstrat ca pasarelă pietonală, reabilitarea podului Garibaldi și lărgirea lui la 4 benzi, modernizarea podului Fabricii și realizarea unui pod nou în zona Oașului-Răsăritului.

Atât pentru podul de pe Porțelanului cât și pentru cel de pe Fabricii s-au aprobat deja studiile de fezabilitate, însă administrația locală nu a fost mulțumită de soluția dispusă de proiectanți a cerut modificări ale proiectelor.

În cadul podului Fabricii, noua soluție tehnică de modernizare a fost evaluată la aproape 26 de milioane lei, din care construcțiile și montajul presupun peste 22 de milioane lei. Durata de execuție a fost estimată la 16 luni. Potrivit soluției, pe acest pod nu pot fi amenajate piste de biciclete potrivit normativelor în vigoare având în vedere că actuala configurație nu permite acest lucru.

sursa: primariaclujnapoca.ro

sursa: primariaclujnapoca.ro

Lucrările de modernizare a podului Fabricii au fost deja scoase la licitație, urmând ca procedura să aibă loc în 28 noiembrie. Dacă totul va merge bine, cel mai probabil din 2018 vor putea începe și lucrările.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.