Închide

FOTO: Toamna copăceilor a început la Cluj cu plantarea de arțari

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 28, 2017 0 1028

Mai mulți arțari au fost plantați în această săptămână pe arterele Viilor, Pasteur si Fabricii. Este vorba despre arbori cu balot pe modelul celor care au fost plantați în orașul comoară. Toamna aceasta vor fi plantați peste 1700 de arbori în oraș. Peste 300 vor ajunge în curțile școlilor, după ce primarul Emil Boc a acceptat o propunerea de la o membră USR Cluj care a sesizat că nu este pic de verdeață în multe unități școlare din oraș.

Primarul Emil Boc a anunțat deja că în această toamnă vor fi plantați copaci agreați de Primărie cu specialiști din cadrul USAMV. După respectivele consultări, Primăria a decis să cumpere: castani, platani, arțari, ginkgo biloba, salcâmi, sălcii chiar și pomi fructiferi.  Arborii vor fi plantați în centrul orașului, pe aliniamentul arterelor stradale dar și în curțile școlilor. Potrivit oficialilor Primăriei în curțile unităților școlare ar urma să se planteze tei.

Deocamdată municipalitatea a anunțat că a început plantarea de arțari. Ei au fost puși pe străzile Pasteur, Fabricii sau Viilor.

sursa foto: Primaria Cluj

sursa foto: Primaria Cluj

sursa foto: Primaria Cluj

sursa foto: Primaria Cluj

Toama trecută în Cluj s-au făcut plantări tot de arțari, platani sau tei care au ajuns la intrarea în oraș dinspre aeroport, pe stradă Traian Vuia sau în cartierul Zorilor. S-au pus în oraș mai puțini copăcei – 200 de bucăți, potrivit municipalității – și mai mult gard viu (50.000 de fire) cerut de asociațiile de locatati. Pentru îmbunătățirea aspectului urban, în toate spațiile verzi din oraș s-au plantat și arbuști ornamentali cu țepi din specia Berberis (rosiatici, verzi), cantitatea anunțată fiind de 1800 de bucăți.

De unde a cumpărat Primăria arbori –Vin copăcei pentru Cluj de la “părintele spațiilor verzi” din Capitală

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.