Închide

Licitația pentru construirea viitorului centru integrat de transplant de la Cluj, singurul de gen din această parte a Europei, ar urma să fie organizată în această lună

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 18, 2022 0 139

Licitația pentru construirea viitorului centru integrat de transplant de la Cluj, singurul de gen din această parte a Europei, ar urma să fie organizată în această lună.

Anunțul vine de la Consiliul Județean Cluj, iar centrul integrat este singurul din sud-estul Europei. Pentru început, costurile construcției propriu-zise a singurului Centru Integrat de Transplant din țară și din Europa de sud-est vor fi suportate din bugetul propriu al Consiliului Județean, urmând ca acesta să solicite ulterior decontarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a cheltuielilor realizate. Construirea ar urma să înceapă în acest an. Costurile se ridică la nu mai puțin de 200 de milioane de euro. În cadrul acestuia vor fi efectuate patru tipuri de transplant: de cord, plămân, hepatic și renal, acesta urmând a fi un Centru al excelenței atât în ceea ce privește chirurgia și transplantul de organe cât și în ceea ce privește cercetarea avansată în domeniu. Clădirea va dispune de 12 săli de operație și chirurgie, zone de imagistică și de primire a urgențelor, laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, Terapie Intensivă, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane și heliport. De asemenea, va dispune de 280 de paturi pentru pacienți și un număr de 176 de locuri de parcare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu