Închide

Legile Justiţiei ajung la vot în parlament. Câţiva clujeni se mobilizează: „de veghe” în faţa sediului PSD

ActualitateTop News by Kristina Reştea - dec. 11, 2017 0 1136

Clujenii se adună pentru a transmite mesaje de protest în faţa sediului PSD de pe Bulevardul Eroilor, în timp ce noile legi ale Justiţiei intră la vot în parlament. Proiectul privind Statutul judecătorilor şi procurorilor intră la vot chiar în această seară, aşa că reprezentanţii grupării Umbrela Anticorupţie Cluj cheamă lumea în stradă, după modelul celor de la Sibiu; bannerul care însoţeşte de ceva vreme protestele de la Cluj a ajuns în faţa sediului de partid din centrul oraşului încă înainte de ora 16.00: „Când nedreptatea devine lege / Nesupunerea devine datorie”.

Mai multe asociaţii au lansat un apel pe reţeaua de socializare Facebook: protestatarii sunt chemaţi azi de la ora 16.00 în faţa Parlamentului şi în faţa sediilor PSD din ţară. Tema protestului: „fluieră-i pe corupţi!”.

La Cluj, primii nemulţumiţi s-au instalat în faţa sediului PSD chiar înainte de ora anunţată pentru „fluierat”.

„Suntem aici pentru a protesta împotriva legilor Justiţiei care deja intră la vot în parlament, deşi erau planificate pentru mâine. Încercăm să stăm aici cât de mult posibil, e nevoie de oameni care să pună presiune”, transmit organizatorii. „Ideea ar fi să facem un sit-in, să stăm de veghe, să le arătăm că îi vedem. Ideea a fost preluată de la cetăţenii faini din Sibiu. Apelul e să ne unim, să stăm aici, să fim o prezenţă continuă, pentru a le arăta celor de la PSD că suntem determinaţi”, spune Daniel Giurcă.

Reprezentanţii societăţii civile au adus bannere, au venit pregătiţi cu”mânuţele” cu „Toţi pentru Justiţie”, şi-au exprimat temerea că independenţa judecătorilor va fi pusă în pericol prin noua lege şi au fluierat în faţa sediului partidului de guvernământ (care, la Cluj, are biroul în aceeaşi curte cu PNL).

 


Câteva imagini:

Proiectul de lege PSD-ALDE care modifica Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, ale cărui amendamente au fost votate miercuri până aproape de ora 23.00 în plenul Camere Deputatilor, va intra la vot final în plen luni seara, la ora 17.15, dupa ce se finalizează şedinţa solemna pentru Regele Mihai, scrie Hotnews.ro. Decizia s-a luat azi în şedinta conducerii Camerei Deputaţilor, la propunerea PSD. Citiţi AICI mai multe informaţii despre legile care urmează să fie votate şi parcursul lor din această seară.

De cealaltă parte a Bulevardului, câţiva clujeni se opresc pentru un moment de reculegere în faţa portretului Regelui Mihai.

UPDATE

Proiectul de lege PSD-ALDE care modifica Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor a fost adoptată de plenul Camerei Deputaţilor, după şedinta solemnă pentru Regele Mihai, anunţă Hotnews.ro. Au fost 179 voturi „pentru” şi 90 „impotrivă”, vot dat în timp ce deputatii USR fluierau în semn de protest. S-a votat si controversatul proiect de modificare a Legii ANI, aparţinând lui Florin Iordache, prin care interdicţiile aplicate deputaţilor şi senatorilor pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de ANI ş i care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese în perioada 2007 – 2013 încetează de drept. Citeşte mai multe AICI

Citeşte AICI modificările aduse Legii 303, publicate de Camera Deputaţilor

„Noaptea ca hoţii 2”, spun cei din societatea civilă.

Cluj:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare