Închide

Legenda CFR-ului decretează: „Va fi campioană, notează astea de pe-acuma. E cu o clasă peste FCSB și Craiova, nu există comparație!”

SportTop News by Catalin Suciu - mart. 14, 2019 0 1072

Ricardo Cadu nu le dă nici o șansă la titlu principalelor contracandidate ale CFR-ului, FCSB și Universitatea Craiova. Iar pe restul le scoate din calcul. Portughezul compară jucătorii post pe post și spune ferm că e diferență mare între CFR Cluj și toate celelalte echipe.

Retras din activitate, fostul fundaș din Gruia e la curent cu tot ce se întâmplă în campionatul României. Urmărește partidele pe internet, citește și presa, urmărește emisiunile de profil sportiv. Cadu și-a luat deja bilete cu destinația Cluj încă de pe acum pentru a sărbători alături de echipă un nou titlu. „Vin la jumătatea lunii mai, vin la petrecere. CFR e campioană, notează asta. Am urmărit campionatul de la bun început și-am spus încă de atunci că CFR e principala favorită. Iar timpul îmi dă dreptate. Acum sunt sigur de asta, nu există nici o șansă pentru celelalte”, spune Cadu.

„Ce te face atât de sigur”?  Haide să comparăm CFR Cluj cu Steaua sau FCSB, cum e acum. Bălgrădean e mai bun ca Arlauskis? Nici vorbă, Arla e cel mai bun din Liga 1. Fundaș dreapta e Benzar la Steaua, iar la CFR e Manea. Echilibru, să zicem. Dar de-aici încolo? Ce, compari apărarea FCSB cu apărarea CFR-ului? E diferență prea mare, nici nu poți compara așa ceva. În stânga e Camora, cel mai bun fundaș stânga din Liga 1. CFR Cluj îi mai are pe Deac, pe Djokovic, pe Culio, pe Țucudean. Cine-i mai bun de la FCSB decât cei pe care i-am enumerat eu? Se compară cineva cu Deac, cu Țucudean? E diferența mult prea mare. Acolo e și scandal, la CFR e echipa închegată, e mult mai puternică din toate punctele de vedere. Și individual și colectiv. Craiova nu are nici o șansă, e în aceeași situație cu FCSB, ele se luptă pentru locul al doilea”, crede Cadu.

Fostul fundaș îl știe bine pe Alin Minteuan, alături de care a și evoluat la CFR. „Dacă tot s-a decis să plece Conceicao, cred că alegerea asta e cea mai potrivită. El cunoaște foarte bine echipa, îi știe pe toți, cu unii a și jucat, e un respect acolo față de Minteuan. Așa, dacă venea un alt antrenor, o lua de la capăt, era mai dificil. El va fi campion acum, e o șansă bună și pentru el”.

E normal să renunți la un antrenor când ești pe locul 1? „Păi se cam întâmplă la CFR, asta-i viața de antrenor. Nu știu ce-a fost acolo, ce s-a întâmplat. Și eu am prins antrenori dați afară de pe locul 1. L-am prins pe Jorge Costa și pe Conceicao data trecută. Am fost întrebat de conducere despre diverși antrenori atunci când eram eu la CFR. Dacă era după mine, Costa n-ar fi plecat niciodată, de exemplu. Un antrenor super bun, foarte bun. La fel și Andone, de exemplu, că toată lumea zicea că l-am dat eu afară. Nici vorbă, mie-mi plăcea Andone. Nu eram consultat mereu, dar mă mai întreba conducerea cum e ăla, ce antrenamente face și așa mai departe. Acum nu știu ce s-a întâmplat, dar uitați că echipa merge și va ieși campioană.”

Ani de zile, Cadu a fost unul dintre cei mai influenți jucători ai clujenilor și recunoaște că a avut un cuvânt greu atunci când Mircea Rednic a fost dat afară de CFR CLuj. „El e singurul pe care l-am dat afară. Altfel, un antrenor extraordinar. Făcea antrenamente foarte bune, vedea jocul excelent, diversifica. Dar avea el alte probleme și le știe toată lumea. Spunea una în față și apoi făcea invers. Dar îl știe toată lumea din România.”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.