Închide

La propunerea USR, disidentei Doina Cornea i se atribuie titlul de cetățean de onoare post-mortem al Clujului

ActualitateAdministrațieIstorieSocial by Actual de Cluj - mai 03, 2022 1 205

Consiliul Local îi va atribui disidentei anticomunistă Doina Cornea titlul de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Cluj Napoca. Proiectul de hotărâre ar urma să fie adoptat în ședința Consiliului Local de mâine, 4 mai, din inițiativa reprezentantei USR, Alexandra Oană.

„Într-o epocă în care tăcerea, frica și compromisul erau regula, Doamna Cornea ne-a răscumpărat demnitatea în fața Europei, plătind un preț greu pentru curajul de a înfrunta regimul ceaușist. Chiar dacă vine după mulți ani acest titlu are simbolistica lui. (…) Trebuie să nu uităm niciodată că drepturile de care noi ne bucurăm acum se datorează sacrificiului unor oameni ce le-au cerut într-un moment în care care nimeni altcineva nu a avut curajul să o facă. Le datorăm să păstrăm vie memoria eroismului lor și să prețuim drepturile și libertățile apărate de ei și fundamentale pentru societatea noastră”, a transmis Alexandra Oană.

Doina Cornea, o cunoscută disidentă anticomunistă, a fost asistent universitar la catedra de limba franceză din cadrul Facultății de Filologie a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu