Închide

Procurorul Bogdan Licu și senatoarea Iulia Scântei, noii judecători la Curtea Constituțională; doi clujeni pe lista perdanților

Actualitate by Actual de Cluj - mai 03, 2022 0 215

Procurorul Bogdan Licu și senatoarea Iulia Scântei au fost numiți, marți, judecători la Curtea Constituțională din partea Camerei Deputaților, respectiv a Senatului. Cei doi sunt numiți pentru un mandat de 9 ani. Președintele Klaus Iohannis urmează să facă și el o numire pentru CCR, arată Digi 24.

Bogdan Licu a fost numit judecător la Curtea Constituțională după ce a fost propus de PSD și a primit 208 voturi, marți, în plenul Camerei Deputaților. Clujeanul Cristi Danileț, propunerea USR, a primit 59 de voturi, iar Ioan Sabău-Pop, propus de AUR, 34 de voturi. Licu îl va înlocui pe actualul președinte al CCR, Valer Dorneanu. Un alt clujean, Peter Eckstein-Kovacs a primit patru voturi împotrivă la fiecare vot pentru, 88 și respectiv 22.

Plenul Senatului a numit-o astăzi, prin vot secret cu buletine, pe Iulia Scântei ca judecător la Curtea Constituţională a României. Iulia Scântei o va înlocui pe Mona Pivniceru, al cărei mandat la CCR se încheie în luna iunie.

În favoarea Iuliei Scântei au fost exprimate 76 de voturi „pentru” şi 34 de voturi „împotrivă”.

Ceilalţi candidaţi au obţinut: Peter Eckstein-Kovacs – 22 de voturi „pentru” şi 88 de voturi „împotrivă”, iar Radu Ghidău – 12 voturi „pentru” şi 98 de voturi „împotrivă”.

Iulia Scântei este numită pentru un mandat de 9 ani, care va începe pe 11 iunie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare