Închide

Primăria Cluj vrea să planteze 100.000 de arbori de mari dimensiuni până în 2030 / Municipiul are pregătite proiecte pe fonduri europene de peste 200 de milioane de euro pentru capitolul zone verzi

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 03, 2022 0 200

Plantarea a 100.000 de arbori pentru consolidarea dimensiunii verzi a Clujului este obiectivul Primăriei până în anul 2030, a transmis edilul Emil Boc, citat de Rador.

Inițiativa ar urma să fie realizată cu fonduri europene, municipiul având pregătite proiecte de peste 200 de milioane de euro pentru capitolul zone verzi, din care urmează să fie amenajate sau modernizate mai multe parcuri din Cluj-Napoca, susține primarul.

„100.000 de arbori plantați până în 2030, ca un obiectiv fundamental de creștere a calității vieții și de diminuare a poluării în acest oraș”, a declarat Emil Boc.

Plantarea celor 100.000 de arbori despre care vorbește Emil Boc urmează să se facă în principal în parcurile din municipiu care vor fi amenajate sau modernizate.

Șeful Direcției de Dezvoltare din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, precizează că o investiție importantă va fi făcută la Parcul Est care, odată finalizat, va deveni cea mai mare zonă verde a municipiului.

„Pregătim proiecte de peste 200.000 de milioane de euro pentru amenajarea a peste 200 de hectare de spații verzi. Sunt proiecte care vizează zone ample în fiecare cartier al orașului. De exemplu, Parcul Est, cu o suprafață de peste 45 de hectare, dar și proiecte care au intrat deja în etapa de execuție a lucrărilor sau în etapa procedurilor de licitație”, susține Cîmpean.

În acest sezon, plantările de arbori de mari dimensiuni au început la Cluj-Napoca de mai bine de o lună. Primarul Emil Boc arată că acțiunile de plantare se desfășoară pe marginea străzilor, în curțile unor instituții de învățământ sau în locurile de joacă pentru copii.

”Este sezonul plantărilor, desfășurăm aceste operațiuni sub egida Clujul verde. 1425 de arbori de talie mare se plantează în tot orașul, o parte dintre ei deja au fost plantați în mai multe zone. Se plantează tei pe străzile Inău, pe Dimitrie Cantemir sau la Colegiul Tehnic Energetic, alături de 400 de arbori în locurile de joacă și 239.000 de flori”, a explicat Boc, conform Rador.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare