Închide

Jandarmii dau explicații de ce au luat cu forța pe sus o tânără la un miting din Cluj și-au băgat-o în dubă: „Numărul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de intervenție disproporționată, a fost de fapt o decizie a comandantului acțiunii de protejare a femeii”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 556

Jandarmeria dă explicații cu privire la incidentul din această după-masă de la protestul pentru promovarea familiei tradiționale de la Cluj, în fapt o contra-manifestație la mitingul pentru minorități sexuale organizat în aceeași dimineață, unde o femeie a fost luată pe sus de jandarmi după ce a întrerupt discursurile.

Jandarmii precizează în această seară motivele pentru care au acționat în forță și de acțiunile sale au părut, spun reprezentanții săi, disproporționate.

Declarația instituției:

„Referitor la informațiile și imaginile apărute recent în spațiul public, prin care se prezintă o intervenție de îndepărtare a unei persoane din cadrul unei adunări publice organizate conform legii, Gruparea de Jandarmi Mobilă ‘Ștefan Cicio-Pop’ Cluj-Napoca face următoarele precizări:
Urmărind doar imaginile prezentate în spațiul public, intervenția jandarmilor poate părea disproportionată sau cel puțin lipsită de tact, având în vedere că persoana care provocase incidentul era o femeie, însă analizând întreg contextul, intervenția jandarmilor a fost una legală și mai ales oportună.
Încă de la început s-a încercat calea dialogului sau orice alta posibilitate de detensionare pașnică a acestei situații, femeia fiind avertizată că este ilegal să intervii pentru tulburarea unei adunări publice declarate, însă aceasta a refuzat de fiecare dată încercarea pașnică a reprezentanților jandarmeriei de a dialoga.
Numărul mare de jandarmi din jurul femeii, care a creat imaginea de intervenție disproporționată, a fost de fapt o decizie a comandantului acțiunii de protejare a femeii, întrucât o parte dintre manifestanții prezenți la adunarea publică, indignați de atitudinea persoanei respective, începuseră să se exprime vehement, folosind chiar injurii la adresa acesteia și existând riscul iminent ca femeia să fie agresată fizic.
În acel moment tensionat, ce putea escalada spre violență, comandantul dispozitivului a suplimentat numărul jandarmilor pentru a crea un cordon de protecție în jurul ei. Ulterior, ca o măsură preventivă și pentru a o proteja pe femeie s-a luat decizie ca aceasta să fie ridicată de pe trotuar și condusă la mașina de intervenție a jandarmeriei”.

Citește și:

Ce are de spus Jandarmeria după ce a luat pe sus o tânără și a băgat-o cu forța într-o dubă, la protestul pentru familia tradițională

Contramanifestație împotriva homosexualilor, la Cluj: tânără luată pe sus de jandarmi și băgată cu forța în dubă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu