Închide

Contramanifestație împotriva homosexualilor, la Cluj: tânără luată pe sus de jandarmi și băgată cu forța în dubă

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 1555

Incident azi la contramanifestația organizată de trei partide naționaliste împotriva marșului pentru drepturile minorităților sexuale, de la Cluj: o tânără a fost luată pe sus de jandarmi și băgată în dubă după ce a tulburat mitingul.

Să spunem că „mitingul pentru normalitate” așa cum îl numesc organizatorii a fost aprobat de autorități în piața Avram Iancu, loc cerut și de organizatorii marșului de dimineață, fără succes, pe motiv că piața e ocupată cu alte evenimente. Într-adevăr aici a avut loc azi un târg al meșteșugarilor, ca în multe alte weekend-uri, ceea ce n-a împiedicat organizatorii, Alianța Bine formată din Partidul România Unită, Partidul România Mare și Noua Dreaptă să-și desfășoare manifestarea, pe latura ce mărginește catedrala ortodoxă. La manifestare au participat și foștii senatori Alexandru Cordoș și Mircia Giurgiu. Pancartele afișate de cei prezenți la manifestare au transmis mesaje ca „Clujul nu este Sodoma” sau „Trei milioane de români, o singură voce: referendum”.

Tânăra purta un tricou alb primit la mitingul de dimineață, pentru promovarea drepturilor minorităților sexuale, cu însemnele acestuia – hashtag-ul #spunedrept. Aceasta a fost îndepărtată din piață după ce a replicat la comentariul unuia dintre organizatori – acesta a spus că manifestația de dimineață a fost una „obscenă” iar tânăra a replicat „am fost la paradă, era super liniștită, nu era nimeni indecent”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu