Închide

VIDEO „Dorel” o comite: conductă de gaz spartă în Mănăștur pe Izlazului, desant de pompieri și polițiști

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 698

Muncitorii care au transformat foarte aglomerata stradă a Izlazului din cel mai mare cartier al Clujului în șantier au spart o conductă de gaz, astăzi la amiază: a fost nevoie de un desant la fața locului al pompierilor și polițiștilor ca zona să nu se transforme într-un butoi cu pulbere –  mai ales că la câțiva metri distanță un muncitor își savura tacticos țigara aprinsă.

O conductă de gaz a fost spartă azi după ora 12, pe trotuarul din vecinătatea sensului giratoriu ce leagă strada Izlazului de Câmpului și de varianta Zorilor – Mănăștur. Circulația a fost închisă minute bune pe întreaga porțiune a străzii, astfel că troleibuzele au staționat pe carosabil iar autobuzele ce coborau varianta au întors în sensul giratoriu, la mică distanță de conducta spartă. La ora transmiterii acestei știri o echipă de muncitori ce delimitase o zonă de câțiva metri pătrați încă lucra la remedierea avariei.

Riscul exploziei a fost foarte redus, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Andrei Biriș: „dacă avaria e în aer liber trebuie să fie o limită, dacă e prea mult gaz nu va exploda, dacă e prea puțin – iar nu va exploda. În exterior se realizează mai greu acest interval, dar nu trebuie luată asta ca o imposibilitate, chiar dacă în exterior e mai puțin probabil riscul unei explozii”, a spus el.

Cauza avariei – un muncitor cu pickhammer-ul ce lucra la îndepărtarea vechilor borduri și care a spart conducta ce se afla la 30 de centimetri sub suprafața trotuarului, căci nu știa de existența acesteia.

Amintim, strada Izlazului – una dintre cele mai aglomerate din cel mai aglomerat cartier al Clujului – e un șantier în această vară: aici ar urma să fie înlocuit covorul asfaltic, trotuarele vor fi modernizate, iar locurile de parcare – regândite.

actualdecluj.ro a transmis în direct:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu