Închide

ONG-urile din Cluj și-au făcut festival

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 419

Un festival al organizațiilor non-guvernamentale are loc azi în Cluj pentru prima dată în mulți ani, în zona vechiului zid al cetății orașului.

ONGFest reunește pe strada Potaissa, pe zeci de metri, corturi ale mai multor asociații care-și prezintă serviciile și unde puteți face o donație ori puteți cumpăra obiecte confecționate de beneficiarii acestora – găsiți aici și o scenă. Târgul a numărat azi nu mai puțin de 44 de expozanți.

Astfel de evenimente au avut loc și în București în urmă cu două săptămâni, și în Iași – săptămâna trecută. La Cluj, organizator e Adi Popa. L-am întrebat care e principalul beneficiu al unui vizitator la acest târg: „faptul că reușește să cunoască ceea ce fac ONG-urile și să înțeleagă sectorul care probabil dacă îl explici unui bătrân sau unui copil e greu: nu e o firmă ori o instituție publică, e altceva. Relația între public și ONG-iști, prin astfel de evenimente, face munca asociațiilor și fundațiilor mai cunoscută. Pe lângă asta am încurajat să fie mai mult decât un eveniment de broșuri și fluturași, să fie și altceva – o dezbatere, ateliere de handmade, unde dincolo de misiunea și proiectele ONG-urilor se creează o relație prin interacțiunea cu publicul.

Mai jos, câteva imagini cu atmosfera din această seară:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Tags

    Articole similare