Închide

Ce are de spus Jandarmeria după ce a luat pe sus o tânără și a băgat-o cu forța într-o dubă, la protestul pentru familia tradițională

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 01, 2017 0 847

Jandarmeria din Cluj reacționează după ce a fost acuzată de exces de zel pentru că jandarmii au luat pe sus o tânără la protestul din această după-masă împotriva unui miting al minorităților sexuale.

Reprezentanții Jandarmeriei susțin că la baza incidentului a stat modul în care tânăra a decis să se adreseze organizatorilor: „o persoană de sex feminin s-a deplasat cu o bicicletă în imediata apropiere a locului în care organizatorii țineau un discurs, trecând la adresarea unor cuvinte și expresii de contestare a legitimității desfășurării adunării publice, fapt ce a provocat întreruperea acesteia”, arată un comunicat de presă al instituției. „Deși a fost somată de către efectivele de jandarmi din dispozitiv să înceteze actele de tulburare și întrerupere a adunării publice, precum și să părăsească locul desfășurării acesteia, persoana în cauză a refuzat”.

Jandarmeria adaugă că tânăra – o actriță de la compania de teatru independent Reactor, Oana Mardare (30 de ani) – a fost dusă la secția 2 de Poliție, unde a fost legitimată – fără să se menționeze dacă a fost și amendată pentru tulburarea liniștii publice, precizându-se doar că au fost efectuate „verificări”.

Comunicatul complet:

În data de 01.07.2017, pe timpul desfășurării unei manifestări publice autorizate, sub egida ‘Miting pentru normalitate’, organizată de către Partidul Noua Dreaptă – Filiala Cluj-Napoca și Partidul România Unită – Organizația Județeană Cluj, în Piața Avram Iancu din municipiul Cluj-Napoca, o persoană de sex feminin s-a deplasat cu o bicicletă în imediata apropiere a locului în care organizatorii țineau un discurs, trecând la adresarea unor cuvinte și expresii de contestare a legitimității desfășurării adunării publice, fapt ce a provocat întreruperea acesteia.

Deși a fost somată de către efectivele de jandarmi din dispozitiv să înceteze actele de tulburare și întrerupere a adunării publice, precum și să părăsească locul desfășurării acesteia, persoana în cauză a refuzat.

Pentru evitarea unei posibile stări conflictuale cu participanții la adunarea publică, a fost condusă de către un echipaj de jandarmi la sediul Secției 2 Poliție, unde s-a procedat la legitimarea acesteia și stabilirea identității, precum și efectuarea de verificări privind posibila încălcare a prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Mai jos înregistrarea incidentului:

Citește și:

Contramanifestație împotriva homosexualilor, la Cluj: tânără luată pe sus de jandarmi și băgată cu forța în dubă

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu