Închide

Polițistul Godină despre incidentul de ieri de la Cluj: „a ținut să joace în public un rol de circar”

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 02, 2017 1 271

Polițistul brașovean Marian Godină, ajuns vedetă pe Facebook cu jumătate de milion de urmăritori, își dă și el cu părerea referitor la incidentul de ieri de la Cluj când o tânără a fost luată pe sus și băgată de jandarmi cu forța în dubă: „a ținut să joace în public un rol de circar”.

Postarea sa a ajuns foarte populară – nu mai puțin de 10.000 de like-uri și 700 de share-uri pe rețeaua de socializare.

Mai jos părerea lui Godină despre incident:

Ieri a fost pentru a doua oară când am descoperit o actriță de care nu auzisem, dar nu pentru că ar fi făcut vreun rol extraordinar în vreun film premiat, ci pentru că a ținut să joace în public, gratuit, un rol de circar. Actrița noastră a participat la un marș LGBT, după care a ținut să meargă și la manifestația antigay. S-a dus acolo, după cum ea ne spune, ca să facă dialog, adică nu doar să asculte și să tacă (ceea ce era oricum ostentativ). Cu alte cuvinte, s-a gândit ea cumva că oamenii ăia, ale căror păreri sunt neschimbate de câteva secole, pot fi aduși pe calea cea dreaptă de către ea, prin dialog. Și-o fi zis ceva de genu’: „Mă, cu oamenii ăia o fi dialogat careva? Ia, că mă duc eu să-i luminez. O să dialoghez eu cu ei și vor înțelege cât de încuiați sunt. Ba chiar vor pleca unii de la marș ținându-se de mână câte două cefe late, dintre care una va ține și un trandafir în dinți în timp ce își va suna nevasta să o anunțe că divorțează pentru că s-a reprofilat și și-a descoperit adevărata dragoste. Nevastă-sa se va bucura de veste pentru că și ea flirta de ceva vreme cu vecina de la trei. De mâine vor fi niște oameni destupați, atât la figurat cât și la propriu.”
Din păcate pentru ea, nu a fost așa pentru că acolo nu erau absolvenți de filosofie dornici de dezbateri cu argumente pro și contra. Dar indiferent de studiile și părerile lor, acei oameni au dreptul să și le exprime în cadru organizat și autorizat, la fel cum și ea a avut dreptul de a face asta la marșul la care participase în aceeași zi și care nu fusese perturbat de nimeni din cealaltă tabără.
Din fericire, tot pentru ea, jandarmii au băgat actoria în dubă, pentru că legea e clară în privința unor astfel de manifestații, iar când prezența unei persoane instigă, acea persoană trebuie îndepărtată, pentru ca lucrurile să nu degenereze, asta pentru protecția ei în primul rând. Oare ce ieșea dacă nu erau jandarmii deloc? Se mai ducea acolo dornică de dialog?
E trist să văd că formatori de opinie ne prezintă din nou un „abuz” al Jandarmeriei fără ca măcar să se documenteze dacă jandarmii au procedat legal. Era suficient de citit Legea 60/1991 și de gândit că ea se aplică la fel și pentru bărbați, și pentru femei. Că doar tot suntem împotriva discriminării. Și cred că oricum au rugat-o frumos cam de prea multe ori.
P.S. Am mers la câteva meciuri ale Stelei și i-am auzit pe cei din galeria Dinamo susținându-și echipa. Chiar mi-am îmbogățit vocabularul cu ce am auzit pe acolo și de o parte, și de cealaltă. Dar nici că mi-a trecut vreodată prin cap să mă duc să dialoghez cu ceilalți și să le spun că nu e bine ce fac. Iar dacă mi-ar fi trecut prin cap asta, aș fi luat ceva pentru limbrici.
Și ca să nu uit să-mi iau doza de înjurături: Felicitări, Jandarmeria Română!”

 

 • Un comentariu

  1. „Polițistul brașovean Marian Godină, ajuns vedetă pe Facebook… își dă și el cu părerea”

   Cam semi ironică exprimarea dvs, dar spre deosebire de alte subiecte, unde cu adevărat dl Godină „și-a dar cu părerea” (deh, sport național), aici e o persoană în temă, un „specialist”.
   Și deși doare, cam are dreptate. Indiferent de opiniile pro/anti meetingurilor de sâmbătă.

  Scrie un comentariu