Închide

VIDEO Bere-to-go în Cluj: un magazin vinde doar bere, 150 de sortimente, inclusiv artizanală

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 02, 2017 0 5144

Magazin nemaivăzut la Cluj: vinde doar bere, zeci de sortimente – și patentează, spune inițiatorul, un concept nou, de bere-to-go.

Am vorbit cu proprietarul magazinului, moldoveanul Roman Cuciuc, care spune că prejudecata consumatorilor e că berea la PET „e nașpa” dar că în realitate pet-ul e doar recipientul, iar berea e de calitate bună. De altfel magazinul său are un perete cu nu mai puțin de 27 de dozatoare prin care vinde tot atâtea tipuri de bere. „Peretele de bere ne evidențiază față de toți din România. Mai sunt care vând beri specializate, dar noi avem 27 dozatoare, îmbuteliem berea în PET fără contact cu aerul, ca la o fabrică de îmbuteliere, punem etichetă care atestă ce fel de bere este în acel recipient, ingredientele, la ce temperatură păstrată”, spune el. De exemplu între altele găsiți aici berea artizanală produsă în Mănăștur, de Hophead Brewing.

În curând, adaugă acesta, magazinul va vinde și mini-fabrici de bere, pe care consumatorii le pot cumpăra ca să-și prepare singuri berea acasă – chiar dacă e nevoie, spune el, de disciplină. „Sunt niște proceduri ce trebuie respectate, pentru a face o bere e nevoie de disciplină – e nevoie de dezinfectare, spălare, să fie totul curat, rețeta să fie respectată așa cum e scrisă”.

UPDATE Am vizitat locul, ce se află pe strada Observatorului din cartierul Zorilor, ca să vedem cum arată un magazin ce vinde exclusiv bere, și să testăm una. Flaviu Odorhean e „specialist în bere” după cum se recomandă, și l-am invitat să ne spună de ce e acest magazin mai special – precum și să facă o recomandare de bere.

 

În vitrină o sticlă de bere costă de la 4 lei în sus, până la 10 lei, iar un litru de bere din peretele-de-bere, slab alcoolizată la 4,5%, costă 24 lei – dar găsiți și la 14 lei.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare